Διεθνής πολιτική

Die Welt: Διαταγή Ερντογάν στους στρατηγούς του να βυθίσουν ελληνικό πλοίο ή να καταρρίψουν μαχητικό

  • NewsRoom
Φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα για να ανακοινώσει τα «καλά νέα»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Σοκαριστικό είναι δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt το οποίο κάνει λόγο για διαταγή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς τους στρατηγούς του να βυθίσουν κάποιο ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρρίψουν κάποιο πολεμικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε διαταγή να βυθιστεί κάποιο ελληνικό πλοίο χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Με άλλα λόγια να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί σύμφωνα με την Welt αλλιώς εδώ και ημέρες θα είχαμε ένα πολύ θερμό επεισόδιο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.ΣΧΟΛΙΑ