ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η παλαιστινιακή οργάνωση «ενημέρωσε τους μεσολαβητές», δηλαδή το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι οι ένοπλες ομάδες που κρατούν Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».
Αυτές οι παλαιστινιακές ομάδες «πιστεύουν ότι είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων 20-40 Ισραηλινών αιχμαλώτων», είπε η πηγή αυτή.
Η συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός λήγει το βράδυ της Δευτέρας. Στο πλαίσιό της προβλέπεται η απελευθέρωση 50 ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μπάιντεν: Απελευθερώθηκε 4χρονη Αμερικανίδα που είχε απαχθεί από τη Χαμάς
Στα τούνελ της Χαμάς στη Βόρεια Γάζα ο Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει σενάριο εφάπαξ πληρωμής από 10.000 έως 100.000 δολάρια σε κάθε Γροιλανδό, για να τους πείσει να ενταχθούν στις ΗΠΑ
- Τραμπ: Συνάντηση με πετρελαϊκούς κολοσσούς για την ανασυγκρότηση της Βενεζουέλας
- Βενεζουέλα: Σημαντικός αριθμός κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, θα απελευθερωθεί
- Αυτοί είναι οι 3 κλάδοι που κρύβουν επενδυτικές ευκαιρίες το 2026