Διεθνής πολιτική

Brexit: Τζόνσον και Φον ντερ Λάιεν «θα εργασθούν εντατικά» για την επίτευξη συμφωνίας

  • NewsRoom


Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σε τηλεδιάσκεψη που είχαν

Ο Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμφώνησαν «να εργασθούν εντατικά», για να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία, η οποία θα διέπει τις σχέσεις τους μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, οι δύο ηγέτες «έδωσαν εντολή στους επικεφαλής διαπραγματευτές τους να εργασθούν εντατικά, με τρόπο ώστε να γεφυρώσουν τις διαφορές τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν Ντάουνινγκ Στριτ και Κομισιόν.

«Πρόοδος έχει καταγραφεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά παραμένουν σημαντικές διαφορές, όχι μόνο στον τομέα της αλιείας, αλλά επίσης σε σχέση με τα ρυθμιστικό πλαίσιο και την διαχείριση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή κατά συστηματικό τρόπο για το ζήτημα.

Στόχος η 15η Οκτωβρίου

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του ένατου γύρου των συνομιλιών, υπό τον ευρωπαίο διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ και τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ.

Οι δύο πλευρές εξήλθαν του τελευταίου αυτού προγραμματισμένου γύρου διαπραγματεύσεων ανήσυχες, εξαιτίας των στενών χρονικών περιθωρίων, αφού πρέπει να καταλήξουν σε συμβιβαστική συμφωνία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου ή, το αργότερο, το τέλος του μήνα, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να τεθεί σε ισχύ ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ