• Διεθνής πολιτική

    Μπορέλ: Δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για εγκλήματα πολέμου

    • NewsRoom
    O επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ

    Ζ. Μπορέλ (EPA/ARIS OIKONOMOU / POOL)


    Η ΕΕ καταδικάζει τον “συνεχιζόμενο αδιάκριτο και παράνομο” βομβαρδισμό αμάχων και πολιτικών υποδομών από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι η Ουκρανία πλήττεται από τις πιο έντονες πυραυλικές επιθέσεις εδώ και εβδομάδες.

    Ο κ. Μπορέλ κάνει λόγο για “ιδιαίτερα βαριές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική και νότια Ουκρανία, ιδίως στην περιοχή Λουχάνσκ της Ουκρανίας, στο Σεβεροντόνετσκ, στο Λισιχάνσκ και στην Ποπάσνα”.

    “Μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Χαρκόβου, συνεχίζουν να δέχονται αδιακρίτωςς επιθέσεις” προκαλώντας περαιτέρω απώλεια ζωών αμάχων και καταστροφές υποδομών αναφέρει συμπληρώνοντας ότι “οι επιθέσεις στο Λβιβ και σε άλλες πόλεις στη δυτική Ουκρανία δείχνουν ότι κανένα μέρος της χώρας δεν γλιτώνει από την παράλογη επίθεση του Κρεμλίνου”.

    Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, υπογραμμίζει ότι “δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για εγκλήματα πολέμου”.

    “Η ΕΕ επαινεί τη δύναμη, το θάρρος και την αντίσταση του ουκρανικού λαού” προσθέτει, επισημαίνοντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μεταξύ άλλων μέσω της παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού. Τέλος, ο Ζοζέπ Μπορέλ καλεί εκ νέου τη Ρωσία να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να αποσύρει τις δυνάμεις της και τον στρατιωτικό εξοπλισμό από την Ουκρανία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Ζελένσκι: Καθεστώς υποψήφιας χώρας από την ΕΕ θα μπορούσε να αποδοθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες

    Τζάνετ Γέλεν: Θα ζητήσει από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα να ασκήσουν πιέσεις στη Ρωσία

    Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Καταστρέψαμε αποθήκη με όπλα ξένης κατασκευής στο Λβιβ



    ΣΧΟΛΙΑ