• Διεθνής πολιτική

    Μπλίνκεν: Νέα κατάπαυση του πυρός για 72 ώρες στο Σουδάν

    • NewsRoom
    O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλά μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν που παρακολουθεί στο βάθος φορώντας μάσκα

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν


    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο στρατός του Σουδάν και οι παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης συμφώνησαν κατάπαυση του πυρός για 72 ωρών.

    «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν το SAF και το RSF να τηρήσουν αμέσως και πλήρως την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

    Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι οι ΗΠΑ θα συντονιστούν με περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους καθώς και τα πολιτικά κόμματα του Σουδάν προκειμένου να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας επιτροπής που θα επιβλέπει τη διαπραγμάτευση, τη σύναψη και την εφαρμογή μιας μόνιμης εκεχειρίας.

    «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τα σουδανικά κόμματα και τους εταίρους μας προς τον κοινό στόχο της επιστροφής στην πολιτική κυβέρνηση στο Σουδάν», είπε ο Μπλίνκεν.

    Νωρίτερα την ίδια ημέρα, αναφέρθηκε ότι άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, προσπαθούσαν να φιλοξενήσουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές για ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Εκεχειρία στο Σουδάν άμεσα ζητά ξανά ο Λευκός Οίκος

    Μπλίνκεν: Αναζητούμε τρόπους για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από το Σουδάν



    ΣΧΟΛΙΑ