• Διεθνής πολιτική

    Μπλίνκεν: Δεν επιδιώκουμε καμία σύγκρουση, αλλά αν έρθει σε εμάς είμαστε έτοιμοι

    • NewsRoom
    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν


    Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα για την Ουκρανία πως το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει καμία σύγκρουση, αλλά αν έρθει η σύγκρουση σε εμάς, είμαστε έτοιμοι.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί.

    Παράλληλα, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε: «Με απλά λόγια, στον απόηχο της απρόκλητης, προμελετημένης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αυτή η συμμαχία συνήλθε με ταχύτητα, ενότητα και αποφασιστικότητα, ξεκινώντας αμέσως την ειδική ομάδα ταχείας αντίδρασης, θέτοντας σε εφαρμογή τα βαθμιαία σχέδια για να συνεχίσει να ενισχύει την ασφάλεια του ΝΑΤΟ .

    «Κάθε σύμμαχος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθάει την Ουκρανία, κάθε σύμμαχος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθά στην ενίσχυση του ίδιου του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

    Ο κ. Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει «καμία σύγκρουση», αλλά «εάν έρθει σύγκρουση σε εμάς, είμαστε έτοιμοι για αυτό και θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ».

    Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συγκεντρώνονται σήμερα στις Βρυξέλλες για συναντήσεις για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.

    Αναφερόμενος στην επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια τόνισε «κατά τη διάρκεια της νύχτας, είδαμε επίσης αναφορές για την επίθεση εναντίον ενός πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας. Αυτό απλώς καταδεικνύει την απερισκεψία αυτού του πολέμου, τη σημασία του τερματισμού του και τη σημασία της απόσυρσης όλων των στρατευμάτων της Ρωσίας και της καλόπιστης συμμετοχής της στις διπλωματικές προσπάθειες».

    Διαβάστε επίσης:

    Παναγιωτόπουλος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας

    ΟΗΕ: Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία ίσως φτάσουν τα 11 εκατομμύρια



    ΣΧΟΛΙΑ