• Διεθνής πολιτική

    Μπλίνκεν: «Ανθρωπιστικές παύσεις» για να απελευθερωθούν όμηροι

    • NewsRoom
    Άντονι Μπλίνκεν

    Άντονι Μπλίνκεν


    Φρικιαστικές εικόνες από την επίθεση της Χαμάς έδειξαν οι Ισραηλινοί στον Αντονι Μπλίνκεν, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου μετά τις συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Ισραήλ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι εργάζεται για να αποφύγει κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή αλλά ξεκαθάρισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα απαντούν σε τυχόν επιθέσεις που δεχτούν.

     Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους αμάχους. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά έχει σημασία το πώς το κάνει, σημείωσε. Υποστήριξε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί πολίτες ως «ανθρώπινες ασπίδες», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες. Εδωσα έμφαση στο ότι η προστασία των Παλαιστινίων δεν πρέπει να περιοριστεί στη Γάζα αλλά και στη Δυτική Οχθη, συμπλήρωσε.

    Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Γάζα αλλά και στο να υπάρξουν «παύσεις» στις επιχειρήσεις. Τόνισε δε ότι έχει σημασία αυτές οι «παύσεις» να συνδυαστούν με την προσπάθεια να απελευθερωθούν οι όμηροι.

    Είπε ότι το βλέπει ως τρόπο να φτάσει περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους και επίσης ως τρόπο να δημιουργηθεί ένα «καλύτερο περιβάλλον», που θα επιτρέψει να απελευθερωθούν οι όμηροι. Οι συζητήσεις για το θέμα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

    Για τον Αντ. Μπλίνκεν μεγάλη σημασία έχει να προωθηθεί και μια μακροπρόθεσμη λύση, η οποία θα εντάσσεται στη λογική των «δύο κρατών».

    Διαβάστε επίσης

    Χασάν Νασράλα: Η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ήταν 100% παλαιστινιακή

    Συνομιλίες Μπλίνκεν-Νετανιάχου για ανθρωπιστική βοήθεια και απομάκρυνση αμάχων

    ΟΗΕ: 1,2 $δισ. οι ανάγκες για Γάζα και Δυτική Όχθη



    ΣΧΟΛΙΑ