• Διεθνής πολιτική

    Bild: Μέρκελ-Μακρόν ζητούν τη μετεγκατάσταση 400 προσφυγόπουλων στην ΕΕ

    • NewsRoom

    H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (Wikimedia Commons)


    Σχέδιο δράσης για τη μετεγκατάσταση τουλάχιστον 400 ανήλικων προσφύγων από τη Μόρια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρεται να ετοιμάζουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο, που επικαλείται η «Bild» σε δημοσίευμα της, η κοινή δράση αφορά Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ. Ο αριθμός των 400 προσφύγων ισχύει για όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ωστόσο παραμένει άγνωστος ο αριθμός των προσφύγων που θα πάρει κάθε χώρα.

    Ακόμα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη δράση. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ζήτησε από τους ΥΠΕΞ της Ευρώπης να υποδεχθούν ασυνόδευτα παιδιά, τονίζοντας πως θα προσφέρει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα.

    Από την άλλη, σε μήνυμά του ο Μακρόν, εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα. «Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το ”παρών” της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα», ανέφερε, προαναγγέλλοντας τη συνάντησή του σήμερα με τον Κ. Μητσοτάκη.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ