• Διεθνής πολιτική

    Μπενιαμίν Νετανιάχου: Συγκάλεσε πολεμικό συμβούλιο στο Τελ Αβιβ

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ συγκάλεσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την έναρξη της επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε καταστήσει σαφές ότι η χώρα του θα απαντήσει στην Τεχεράνη αν το Ιράν επιχειρήσει να κλιμακώσει την ένταση.

    Οι φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν πως ξεκίνησαν επίθεση κατά του Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, ενώ φαίνεται πως drones έχουν ξεκινήσει και από συμμάχους τους, όπως οι Χούθι στην Υεμένη.

    Ο στρατός του Ισραήλ έκανε λόγο για περισσότερα από 100 drones που έχουν εκτοξευθεί εναντίον της χώρας και τα οποία αναμένεται να φτάσουν αργότερα το βράδυ.

    Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ για αναχαιτήσεις πυραύλων στα βόρεια της χώρας, ενώ υπάρχουν επίσης αναφορές πως οι ΗΠΑ αναχαιτίζουν drones σε Ιράκ και Συρία.

    Το Ιράν ανακοίνωσε πως η «μεγάλη» επιχείρησή του με τη χρήση drones και πυραύλων ονομάστηκε «Αληθινή Υπόσχεση» και πως αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του».

    Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, νωρίτερα, από την πλευρά του, ότι drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ο IDF βρίσκεται σε θέση απόλυτης ετοιμότητας.

    Διαβάστε επίσης

    Ιορδανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισράηλ

    Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή: Δεκάδες drone πετούν από το Ιράν προς το Ισραήλ (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ