ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ μέσα στους επόμενους μήνες και άφησε να εννοηθεί ότι οι ηγέτες της Κίνας δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες γύρω από το φερόμενο ως κατασκοπευτικό αερόστατο που κατέρριψαν οι ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.
“Η Κίνα έχει κάποιες πραγματικές δυσκολίες που δεν σχετίζονται με τις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους το Σάββατο. “Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που προκάλεσε αυτό το αερόστατο, όχι τόσο το ότι καταρρίφθηκε, αλλά δεν νομίζω ότι η ηγεσία γνώριζε πού βρισκόταν, ήξερε τι είχε μέσα ή ήξερε τι συνέβαινε”.
“Νομίζω ότι ήταν περισσότερο ντροπιαστικό παρά ένταση”, δήλωσε πριν επιβιβαστεί στο Air Force One για τη Φιλαδέλφεια για μια ομιλία με την οποία θα ξεκινήσει την εκστρατεία επανεκλογής του το 2024. “Ελπίζω λοιπόν ότι τους επόμενους μήνες θα συναντήσω ξανά τον Σι”.
Τα σχόλια του Μπάιντεν συμπίπτουν με το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο για να συναντηθεί με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση και να αποφευχθεί η ευθεία σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Το αρχικό ταξίδι του Μπλίνκεν αναβλήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το αερόστατο, το οποίο διέσχισε τις ΗΠΑ από τα δυτικά προς τα ανατολικά προτού καταρριφθεί από μαχητικό αεροσκάφος στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.
Ο Μπάιντεν και ο Σι συναντήθηκαν στο Μπαλί της Ινδονησίας τον περασμένο Νοέμβριο.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό πύραυλο στο Χάρκοβο
Λιβύη: Κυβέρνηση τεχνοκρατών και εκλογές ζητά ο Χάφταρ
Εκλογές 2023
Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr
Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου
Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Uber και Rivian ενώνουν δυνάμεις για 50.000 ρομποταξί έως το 2031
- ΕΚΤ: Αμετάβλητα στο 2% τα επιτόκια παρά τις πληθωριστικές πιέσεις λόγω Μέσης Ανατολής
- Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν άρση κυρώσεων σε ιρανικό πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοια
- «Όχι» της Genco και στη δεύτερη πρόταση εξαγοράς από τη Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού – Ανεπαρκές το τίμημα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.