• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι ακριβώς ήταν τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίψαμε

    • NewsRoom
    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    «Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν τα αντικείμενα αυτά», παραδέχθηκε ο Τζο Μπάιντεν αναφορικά με τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που εντοπίστηκαν και καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

    Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν υποδεικνύει ότι τα τρία αντικείμενα ήταν μέρος προγράμματος της Κίνας με τα «κατασκοπευτικά μπαλόνια», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει τίποτα που να τα συνδέει και με κατασκοπεία από άλλη χώρα.

    Όπως εξήγησε, ο εντοπισμός τους οφείλεται στην καλύτερη επιτήρηση του εναέριο χώρου από τα αμερικανικά ραντάρ. «Ωστόσο τονίζω ότι αν ένα τέτοιο αντικείμενο είναι κίνδυνος για την ασφάλεια των Αμερικανών θα καταρρίπτεται», τόνισε με έμφαση.

    Όπως εξήγησε ο Τζο Μπάιντεν, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν πως πιθανόν να πρόκειται για μπαλόνια από ιδιωτικές εταιρείες, που είτε είχαν ψυχαγωγικούς σκοπούς ή προέρχονταν από ερευνητικά ινστιτούτα.

    Τα τρία αντικείμενα καταρρίφθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή,  το Σάββατο και την Κυριακή στην Αλάσκα, τον βόρειο Καναδά και τη λίμνη Χιούρον. Το αντικείμενο στην Αλάσκα ήταν μεταλλικό με μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, ενώ αυτό στον Καναδά ήταν κυλινδρικό μπαλόνι, που είχε φορτίο που κρεμόταν από καλώδια. Τέλος το αντικείμενο στη λίμνη Χιούρον ήταν οκτάγωνο με καλώδια ή σκοινιά που κρέμονταν χωρίς να μεταφέρει κάτι.

    Μία εβδομάδα νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν παρακολουθήσει για ημέρες και τελικά καταρρίψει ένα κινεζικό μπαλόνι πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

    Διαβάστε επίσης

    Γαλλία: Για πέμπτη φορά το τελευταίο 20ήμερο τα εργατικά συνδικάτα οργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το συνταξιοδοτικό

    Σεισμός Τουρκία-Συρία: Δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας αύριο από την Ελλάδα

    Ρωσία: Στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκε νεκρή αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας



    ΣΧΟΛΙΑ