ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να χαλιναγωγηθεί ο πληθωρισμός λίγο μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο μηνιαίος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιανουάριο.
Ο ετήσιος πληθωρισμός ξεπέρασε τις προβλέψεις στο 6,4% έναντι της εκτίμησης για 6,2%, επιβραδύνοντας πάντως από το 6,5% του προηγούμενου μήνα.
“Ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί και αυτό είναι καλό νέο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα”, αναφέρει ο Μπάιντεν σε δήλωση του και προσθέτει: “Υπάρχει ακόμα περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει καθώς περνάμε σε πιο σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη και ενδεχομένως να υπάρξουν και αναποδιές στην πορεία αυτή”.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Με οριακή επιβράδυνση ο πληθωρισμός- Αμηχανία στις αγορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εκπαίδευση για την κατασκευή εκρηκτικών είχε λάβει σε στρατόπεδο της Χαμάς στην Μαλαισία ο 37χρονος παλαιστίνιος που συνελήφθη στην Κρήτη
- Νίκος Εμμανουηλίδης: Τι συμβαίνει και η Nestle Ελλάς τρώει συνέχεια πρόστιμα; – Η κερδοσκοπία των Ελβετών
- Η ποντοπόρος ναυτιλία χαράζει «ρότα» για το Euronext Athens – Συζητήσεις του Στεφάν Μπουζνά με ελληνικές ναυτιλιακές για εισαγωγή στο Χ.Α
- Επιτόκια: Αναμένεται αύξηση 25 μονάδων βάσης από την ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.