• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Χωρίς τον Τραμπ δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    “Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα”, δήλωσε το πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

    “Αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να κερδίσει”, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος κοντά στη Βοστώνη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο.

    Μπάιντεν: Διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές λόγω Τραμπ

    Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, του οποίου η ηλικία ανησυχεί τους ψηφοφόρους και ο ίδιος προσπαθεί να προβάλλει το έργο του στην οικονομία, επαναλαμβάνει συχνά ότι η ίδια η δημοκρατία διακυβεύεται σε αυτή τη προαναγγελθείσα νέα αντιπαράθεση με τον πρώην επιχειρηματία.

    Παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του, και εκτός από μια μεγάλη έκπληξη ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα τον ανάγκαζαν να αποσυρθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, είναι επί του παρόντος το μεγάλο φαβορί των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς η Ρωσία άνοιξε τρύπα 11 δισ. δολ. στις κυρώσεις της Δύσης για το πετρέλαιο – Ο ρόλος των Ελλήνων εφοπλιστών

    Συνέντευξη Ερντογάν: «Φίλε Κυριάκο, δεν σας απειλούμε, αν δεν μας απειλήσετε – Στη διεθνή δικαιοσύνη για όλα τα προβλήματα»

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Έμφαση στην αμοιβαία επωφελή θετική ατζέντα  στην συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ