• Διεθνής πολιτική

    Παραλήρημα Ερντογάν: «Eυρώπη σύνελθε, θα ανοίξουμε τις πύλες σε 3,6 εκατ. πρόσφυγες»

    • NewsRoom
    Ερντογάν


    Δεν έχουν όριο, αλλά ούτε και τέλος οι απειλές που εξαπολύει ο Ερντογάν κατά της Ευρώπης.

    Πριν από λίγο, ο Τούρκος ηγέτης πέρασε σε νέα επίθεση, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η Τουρκία για την εισβολή που πραγματοποίησε στην βόρεια Συρία, μετά την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων.

    Ο Ερντογάν, συγκεκριμένα, κάλεσε την Ευρώπη να συνέλθει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως φρόντισε να τονίσει, θα ανοίξει τις πύλες της εισόδου στην Ευρώπη για 3,6 εκατ. πρόσφυγες.

    Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, επανήλθε και στο ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η Ευρώπη ουδέποτε υπήρξε ειλικρινής έναντι της Τουρκίας, ενώ η υπόθεση της ένταξής της εκκρεμεί και η χώρα βρίσκεται σε αναμονή της απάντησης από την ΕΕ από το 1963!

    «Σ’ αυτούς που δεν βλέπουν αυτή την εισβολή των YPG [κουρδικών πολιτοφυλακών] και του PKK και καταφέρονται κατά της κίνησης που κάνουμε για την ενότητα της Συρίας λέω: ΕΕ, σύνελθε. Η επιχείρησή μας δεν είναι κίνηση κατοχής. Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

    Στο πλαίσιο κομματικής συγκέντρωση του κυβερνώντος AKP, ο Ερντογάν επιτέθηκε, επίσης, στην Σαουδική Αραβία, αναφορικά με τις επικρίσεις της κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

    «Δεν αποδεχόμαστε την κριτική γι’ αυτή την επιχείρηση. Η Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ποιος έκανε έτσι την Υεμένη; Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Καταστρέψατε την Υεμένη. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για το βήμα που κάναμε για την ενότητα της Συρίας. Ειδικά η Αίγυπτος δεν δικαιούται να ομιλεί. Σκοτώνετε τη δημοκρατία στη χώρα σας. Βάλατε τον Μόρσι, που εξελέγη με ποσοστό 52%, να τον καταδικάσει δικαστήριο σε θάνατο. Ο Σίσι τον καταδίκασε…»



    ΣΧΟΛΙΑ