• Top Stories

    Επιστήμονας της Coca Cola που πιάστηκε σε έρευνα-σκάνδαλο, παραιτείται


    Κορυφαία επιστήμονας της «Coca-Cola» παραιτείται, τρεις μήνες μετά την κριτική, που δέχθηκε ο γιγαντιαίος κολοσσός, από την εφημερίδα «New York Times». Ο λόγος φαίνεται να ειναι  έρευνα μη κερδοσκοποπικής οργάνωσης για την παχυσαρκία , που χρηματοδότησε η πολυεθνική , τα αποτελεσματα της οποιας θεωρήθηκε οτι υποβαθμίστηκαν. Η Rhona Applebaum, 61 ετών, αποσύρεται από τη θέση της ως επικεφαλής της επιστήμης και της υγείας, μια κίνηση, που η εταιρεία με έδρα στην Ατλάντα λέει ότι είχε προγραμματιστεί τον περασμένο Οκτώβριο. Οι «New York Times» αποκαλυψαν την αποχώρησή της μόλις προχθες (24 Νοεμβρίου).

    Η Applebaum καθοδηγούσε  την επιτυχημένη στρατηγική της «Coca-Cola», και ήταν αρμόδια για τις αναπτυσσόμενες συνεργασίες στον τομέα της υγείας και τον χώρο της ευεξίας, είπε η εταιρεία στην ειδησεογραφική πλατφορμα Quartz.com

    Επίσης, ήταν υπεύθυνη για την αρχική σχέση της «Coca-Cola» με την ομάδα κατά της παχυσαρκίας «Global Energy Balance Network» στην οποία της πρόσφερε 1.500.000 δολάρια το προηγούμενο έτος , οπως αναφέρει το «Associated Press». Η μη κερδοσκοπική οργάνωση, «Global Energy Balance Network», φαίνεται να ειχε ενθαρρυνθεί από την «Coca-Cola» στην ερευνά της να εστιάσει στο πώς η άσκηση μειώνει την παχυσαρκία αντί να εστιάσει στην μείωση (η ακομα και στην περικοπή) των ζαχαρούχων  ποτών  και άλλων  ανθυγιεινων  τροφών  από τη διατροφή μας. Emails που εξασφάλισε το «Associated Press» δείχνουν επίσης ότι η «Coke» βοήθησε στην επιλογή των υπεύθυνων της ομάδας, άλλαξε τη δήλωσή της «Global Energy Balance Network» και πρότεινε άρθρα και βίντεο για την ιστοσελίδα της.

    Τόσο η «Coca-Cola», όσο και η «Global Energy Balance Network» αρνήθηκαν ότι η χρηματοδότηση επηρέασε την έρευνα, και έχουν δεσμευτεί στο μέλλον οι έρευνες να είναι πιο διαφανείς. Επίσης η «Coca-Cola» έκοψε κάθε σχέση με την ομάδα αυτή.

    Η εταιρία δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει την Applebaum αυτή τη στιγμή, είπε ο εκπρόσωπος της «Coca-Cola» στο Quartz: «Είμαστε σήμερα σε μια διαδικασία επανεξέτασης της προσέγγισής μας για την παχυσαρκία και την ευεξία. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη».

    Πηγή: qz.com



    ΣΧΟΛΙΑ