• Διεθνής πολιτική

    Αποφυλακίστηκε η Μ.Γκράινερ σε ανταλλαγή κρατουμένων με τον “έμπορο του θανάτου” Β. Μπουτ

    • NewsRoom
    Αποφυλακίστηκε η Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε ανταλλαγή κρατουμένων με τον

    Πηγή: Reuters


    Ελεύθερη αφέθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ, που είχε καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση στη Ρωσία, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν.

    Από πλευράς ΗΠΑ θα αφεθεί ελεύθερος ο Ρώσος λαθρέμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ, γνωστός ως “Έμπορος του Θανάτου”.

    Η Γκράινερ κρατούνταν στη Μόσχα μετά από καταδίκη της σε ποινή εννέα ετών για “λαθρεμπόριο ναρκωτικών”, όταν βρέθηκαν στην κατοχή της αμπούλες ατμού με λάδι κάνναβης.

    Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης είχε συλληφθεί στις 17 Φεβρουαρίου σε αεροδρόμιο της Μόσχας, μια εβδομάδα προτού η Ρωσία αποστείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και η υπόθεσή της εξετάστηκε στο πλαίσιο της επακόλουθης κρίσης στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Μόσχας.

    Σε ανάρτηση που έκανε ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει ότι μίλησε με την Γκράινερ η οποία “είναι ασφαλής, είναι σε αεροπλάνο, είναι στο δρόμο για την πατρίδα”.

    Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την Γκράινερ από το Οβάλ Γραφείο, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι στη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγος της Γκράινερ, Σερέλ.

    Ο Μπάιντεν πρόκειται άμεσα να προβεί σε δηλώσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι αντάλλαξε την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια με τον Ρώσο υπήκοο Βίκτορ Μπουτ.

    Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι η ανταλλαγή των δύο κρατουμένων έγινε σήμερα στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

     

    Διαβάστε επίσης:

    H Φινλανδία μπορεί να επιτρέψει την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ