• Διεθνής πολιτική

    Απειλές Χούθι: Θα παρουσιάσουμε «στρατιωτικές εκπλήξεις» στην Ερυθρά Θάλασσα

    • NewsRoom
    Abdul Malik al-Houthi, o ηγέτης των Χούθι της Υεμένης

    Abdul Malik al-Houthi, o ηγέτης των Χούθι της Υεμένης


    Οι Χούθι της Υεμένης θα παρουσιάσουν «στρατιωτικές εκπλήξεις» στις επιχειρήσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο ηγέτης των ανταρτών, Abdul Malik al-Houthi, σε τηλεοπτική του ομιλία την Πέμπτη.

    «Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και θα προχωρήσουν και έχουμε εκπλήξεις που δεν θα περιμένουν καθόλου οι εχθροί μας», είπε ο αλ-Χούθι.

    Οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει επανειλημμένα drones και πυραύλους εναντίον διεθνών εμπορικών πλοίων από τα μέσα Νοεμβρίου, λέγοντας ότι οι επιθέσεις γίνονται σε «αλληλεγγύη» προς τους Παλαιστίνιους, ενάντια στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα .

    Οι επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία και ανάγκασαν τις εταιρείες να αλλάξουν δρομολόγιο σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια στη νότια Αφρική και ενέπνευσαν φόβους ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να επεκταθεί για να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία άρχισαν να χτυπούν στόχους των Χούθι στην Υεμένη τον περασμένο μήνα, ως αντίποινα για τις επιθέσεις στα πλοία της Ερυθράς Θάλασσας.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανία: Προβλήματα από τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα για το 55% των εξαγωγέων

    Υεμένη: Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε Drones και πυραύλους κρουζ των Χούθι

    Πλοίο υπό ελληνική σημαία, που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι, εκφορτώνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Υεμένη



    ΣΧΟΛΙΑ