• Διεθνής πολιτική

    Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν θέλει να «ισοφαρίσει» την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία

    • NewsRoom
    Συρίγος

    Άγγελος Συρίγος, βουλευτής ΝΔ και καθηγητής τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου


    Την εκτίμηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να «ισοφαρίσει» την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί τις τελευταίες μέρες να βρει κάτι, προκειμένου να ισοφαρίσει την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία.

    «Ίσως την εκχώρηση αδειών έρευνας στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου νοτίως της Κάσου, της Κάρπαθου και της Κρήτης, με εκχώρηση στα χαρτιά άδειας για έρευνες στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων (ΤΡΑΟ) και μετά θα ζητήσει να πάμε στο διάλογο» εκτίμησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    «Η μεγαλύτερη σε διάρκεια ένταση»

    Παράλληλα, τόνισε ότι από πλευράς διάρκειας η σημερινή ένταση στα ελληνοτουρκικά είναι η μεγαλύτερη. «Από πλευράς εντάσεως η σημερινή είναι η πιο μακρά περίοδος εντάσεως μετά το ’74… Το ’76 είχαμε 18 μέρες με το Σεισμίκ, το ’87 3,5 μέρες, στα Ίμια 20 ώρες, έχουμε περάσει την 21η μέρα δεν υπάρχει ένδειξη για αποκλιμάκωση» τόνισε.

    Ο Άγγελος Συρίγος εκτίμησε ότι ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται τις ισχυρές πιέσεις για να καταλαγιάσει η κατάσταση, προσθέτοντας, όμως ότι «και διάλογος να ξεκινήσει με πρώτη αφορμή ο Ερντογάν θα ξαναρχίσει πάλι».



    ΣΧΟΛΙΑ