Διεθνής πολιτική

Ακόμη δέκα πλοία με σιτηρά αναχώρησαν από την Ουκρανία

  • NewsRoom


Άλλα δέκα φορτηγά πλοία με σιτηρά ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμφωνίας για εξαγωγή τροφίμων, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών της χώρας Oleksandr Kubrakov.

“Δέκα πλοία φορτώνονται αυτή τη στιγμή και ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Πιβντένι”, ανέφερε ο Κουμπράκοφ στο Facebook.

Όπως σημείωσε, ήδη 25 πλοία έχουν αναχωρήσει από τα τρία ουκρανικά λιμάνια μεταφέροντας στο εξωτερικό 630.000 τόνους αγροτικών προϊόντων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος επισκέφθηκε την Οδησσό την Παρασκευή, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η πλήρης παγκόσμια πρόσβαση στα ουκρανικά προϊόντα διατροφής και στα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα μετά τη συμφωνία εξαγωγής τροφίμων με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι εξαγωγές σιτηρών της χώρας είναι μειωμένες κατά 51,6% σε σχέση με πέρυσι, υποχωρώντας στους 2,99 εκατ. τόνους μέχρι στιγμής κατά την περίοδο 2022/23.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Ο πρώην δήμαρχος της Κρασνοντάρ επελέγη να τεθεί επικεφαλής του ΧαρκόβουΣΧΟΛΙΑ