• Πολιτική

    Γκάφα ολκής: Διαθέσιμα σε όλους τα στοιχεία των πολιτών που καταγγέλλουν «ηλεκτρονικά» υποθέσεις διαφθοράς

    • NewsRoom


    «Φάτσα φόρα» έβγαλε τα στοιχεία των πολιτών που καθημερινά αποφασίζουν να καταγγείλουν περιπτώσεις διαφθοράς στο Δημόσιο το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), σε μια απίστευτη γκάφα ολκής.

    Ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτημένες περισσότερες από 5.000 αναφορές που αφορούν σε διάφορους τομείς του Δημοσίου. Μόνο που οι άνθρωποι που προσέφυγαν στην υπηρεσία για να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα κατέληξαν να διαβάζουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email καθώς και το περιεχόμενο των αναφορών τους

    Όλα αυτά όταν μόλις πριν από λίγους μήνες ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης επικροτούσε την πολύτιμη συνεισφορά των πολιτών στον εντοπισμό φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς. Πράγματι.

    Μόλις χθες, όταν ο κ. Κασσαβέτης και το team του ανακάλυψαν πως το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων του ΣΕΕΔΔ ήταν προσβάσιμο στους πάντες με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Χωρίς μάλιστα να απαιτείται κωδικός πρόσβασης!

    Για να δεις ποιος κατήγγειλε τι αρκούσε μόνο να πληκτρολογήσεις στην μηχανή αναζήτησης του Google τη φράση “ΣΕΕΔΔ καταγγελίες”! Το site του ΣΕΕΔΔ δεν προστατευόταν από κανένα πρωτόκολλο ασφαλείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ για εταιρείες που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα: Γιατί απειλούνται με πρόστιμα έως 20 εκ. ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ