• Πολιτική

    Γιώργος Ορφανός στο mononews: Αντίπαλός μου θα είναι τα προβλήματα της πόλης μετά τις εκλογές

    • NewsRoom

    Γιώργος Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης


    Το υποστήριξα και το υποστηρίζω ότι ένας από τους δύο υποψηφίους που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο είμαι εγώ, δηλώνει μιλώντας στο mononews.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός. Ως δήμαρχος θα ενώσω την πόλη, σημειώνει και προσθέτει πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν πως «ό,τι λέμε, θα το κάνουμε πράξη».

    «Ο πραγματικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης, τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μετά το δεύτερο γύρο» λέει επίσης ο κ. Ορφανός ερωτηθείς ποιος θα ήθελε να έχει αντίπαλο στον δεύτερο γύρο.

    Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Ορφανού:

    Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου είχατε δηλώσει ότι αν ένας υποψήφιος περνούσε στο δεύτερο γύρο αυτός θα είσαστε εσείς. Συνεχίζετε να το υποστηρίζετε;

    Πράγματι το υποστήριξα εξ αρχής και το υποστηρίζω και τώρα. Τότε το έκανα γνωρίζοντας τους ανθρώπους της πόλης μου και τη σχέση μου με αυτούς. Τώρα το επιβεβαιώνω, καθώς πέραν της πρόθεσής μου να υπηρετήσω τη Θεσσαλονίκη από τη θέση του δημάρχου, έχει πλέον παρουσιαστεί το σύνολο του προγράμματος της παράταξής μας «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον». Με τη στήριξη της οικογένειάς μου, των συμπολιτών μου, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και φυσικά εξειδικευμένων στελεχών ανά τομέα, παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το βραχυπρόθεσμο αλλά και το μακροπρόθεσμο μέλλον της πόλης.

    Δείξαμε ακόμα και στους πλέον δύσπιστους ότι η Θεσσαλονίκη πράγματι είναι το μέλλον. Και δεσμευτήκαμε για την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πόλης. Και τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται με διχασμό, αλλά μόνο με ενότητα. Εγώ ως δήμαρχος θα ενώσω την πόλη. Αυτό το αναγνωρίζουν οι Θεσσαλονικείς. Άλλωστε αυτούς ακούσαμε.  Τα δικά τους προβλήματα καταγράψαμε όπως τα ανέφεραν οι ίδιοι ως «της Σαλονίκης τα κακά» (#TisSalonikisTaKaka). Η καθαριότητα και η ασφάλεια βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας τους. Άρα, και στην κορυφή της δικής μου. Και οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν την αποφασιστικότητα και τις ικανότητές μας. Ξέρουν πως ό,τι λέμε, θα το κάνουμε πράξη.

    Ακόμα κι έτσι για να κάνετε πράξη το σχεδιασμό σας θα χρειαστείτε, λόγω του «Κλεισθένη», τη στήριξη συνυποψηφίων σας στο δημοτικό συμβούλιο. Θα την έχετε; Και πώς θα συμβιβαστείτε;

    Και πάλι από την πρώτη στιγμή, υποστήριξα ότι θα συνεργαστώ με όλες τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου με μοναδικό κριτήριο την πρόοδο της πόλης μας. Πρόθεσή μου είναι να συνθέσω, όχι να συμβιβαστώ. Και η αλήθεια είναι ότι μετά την ανακοίνωση του προγράμματός μας, άκουσα και διάβασα αρκετές προτάσεις συνυποψηφίων μου κοινές ή κοντά στις δικές μας. Αισιοδοξώ βάσιμα, λοιπόν, ότι στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της παράταξής μας θα πετύχουμε την απαραίτητη σύνθεση προς όφελος των συμπολιτών μας.

    Μιλήσατε για το λιμάνι. Προτείνετε να προωθηθεί το μοντέλο του home port, του λιμανιού αφετηρίας για κρουαζιέρα. Το αντέχουν οι υποδομές της πόλης;

    Οι βασικές προδιαγραφές της πόλης είναι οι πλέον κατάλληλες για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν ανατρέξετε στο πρόγραμμά μας, θα βρείτε επίσης και μία σειρά παρεμβάσεων στις υποδομές της, οι οποίες απαιτούνται για να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η προσπάθεια αυτή. Το κόστος τους θα ανέλθει σε περίπου 180 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΛΘ. Θα ρωτήσει κανείς, μπορεί από μόνος του ο δήμος να προχωρήσει στο εγχείρημα; Η απάντηση είναι απλή. Ο δήμος καλείται να γίνει ο καταλύτης αυτής της προσπάθειας. Και να συνεργαστεί με το σύνολο των αρμόδιων φορέων. Το είπαμε. Θα το κάνουμε.

    Έχετε δηλώσει ότι η Θεσσαλονίκη οφείλει να κοιτάξει προς τις γειτονικές μας χώρες και προς το βορρά, φιλοδοξώντας να γίνει η «πρωτεύουσα» 80 εκατ. πολιτών του κόσμου. Αντιλαμβάνεστε ότι ένα τέτοιο όραμα είναι μακρόπνοο και δεν περιορίζεται σε μία θητεία. Στο άμεσο μέλλον ποιος είναι ο πρώτος στόχος που μπορεί να επιτευχθεί;

    Μέσα στο πρόγραμμά μας, μπορείτε να βρείτε μία σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά για την οικονομία του λόγου θα αναφερθώ μόνο σε μία ευκαιρία που η πόλη μπορεί να εκμεταλλευτεί βραχυπρόθεσμα. Η Θεσσαλονίκη έχει όλες εκείνες τις προδιαγραφές για να γίνει εμπορικό κέντρο για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κι αυτός είναι στρατηγικός μας στόχος. Διαθέτουμε τις απαραίτητες υποδομές, όπως ένα σύγχρονο αεροδρόμιο και μία σιδηροδρομική διασύνδεση με τη Ν.Α. Ευρώπη, οι οποίες φυσικά μπορούν να εκσυγχρονιστούν και να διευρυνθούν. Διαθέτουμε ήδη μία εξαιρετική αγορά η οποία προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με την αγορά των γειτονικών χωρών. Έχουμε όλες εκείνες τις προδιαγραφές για να παρέχουμε μία σύγχρονη και φυσικά ευχάριστη εμπειρία αγορών στους επισκέπτες της πόλης. Από την πλευρά μας, ως δήμος, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, να στηρίξουμε τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και να προωθήσουμε τη συνεργασία επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε σε σχετικά σύντομο χρόνο.

    Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, ακόμα και οι στοιχηματικές αποδόσεις, δείχνουν ότι θα είστε στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Αν μπορούσατε να επιλέξετε αντίπαλο, ποιος θα ήταν;

    Θα σας απαντήσω με τον ίδιο τρόπο που απαντούσα από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου. Αν ένας υποψήφιος θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο, αυτός θα είμαι εγώ. Δεν το αναφέρω ούτε εγωιστικά ούτε για επικοινωνιακούς λόγους. Ξέρω την πόλη μου, ξέρω τους συμπολίτες μου και ξέρουν και οι ίδιοι το πάθος μου για τη Θεσσαλονίκη. Πλέον στη διάθεσή τους και στην κρίση τους είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που διαπνέεται από όραμα για την πόλη, αποδεικνύει γιατί «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» και παράλληλα δίνει απαντήσεις στα δικά τους προβλήματα όπως οι ίδιοι τα αναφέρουν. Συνεπώς, δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο αντίπαλός μου στο δεύτερο γύρο. Ο πραγματικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης, τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μετά το δεύτερο γύρο.



    ΣΧΟΛΙΑ