• Πολιτική

    Γιατρομανωλάκης για καύση βιβλίου Τριβιζά: Βιβλία έκαιγαν οι Ναζί

    • NewsRoom
    Νικόλας Γιατρομανωλάκης

    Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού


    Τα εφιαλτικά γεγονότα στη Χαλκίδα, όπου αρνητές του εμβολιασμού έκαψαν αντίτυπα του παραμυθιού, «Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!» του Ευγένιου Τριβιζά, σχολίασε καυστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο Facebook, δεν δίστασε να κάνει παραλληλισμούς με το τρομακτικό παρελθόν των πρακτικών των ναζί στο Βερ ολίνο το 1933 αλλά και να θυμίσει εμμέσως πλην σαφώς ότι κάποιοι είχαν χαρακτηρίσει στη Βουλή το συγκεκριμένο βιβλίο ως «απαράδεκτο παραμύθι».

    Ο κ. Γιατρομανωλάκης άφησε μπηχτές και κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, τον οποίο δεν κατονόμασε μεν, αλλά φωτογράφισε θυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισε το βιβλίο από το βήμα της βουλής ως «απαράδεκτο παραμύθι».

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού ανέφερε συγκεκριμένα:

    «Στην πλατεία Bebelplatz του Βερολίνου βρίσκεται η Κενή Βιβλιοθήκη, έργο του Micha Ullman. Το μνημείο είναι υπόγειο: Αποτελείται από μια γυάλινη πλάκα στο λιθόστρωτο, δίνοντας την άποψη μιας βιβλιοθήκης με άδεια ράφια.

    Το μνημείο μας υπενθυμίζει ότι τον Μάιο του 1933 ναζιστές έκαιγαν στην πλατεία Opernplatz (σημερινή Bebelplatz) χιλιάδες βιβλία Εβραίων, σοσιαλιστών και φιλελεύθερων συγγραφέων.

    Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν διάβασα ότι αρνητές του κορονοϊού στην Χαλκίδα έκαψαν το παιδικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με θέμα την πανδημία.

    Το ότι μέσα στη Βουλή κάποιοι το χαρακτήρισαν ‘απαράδεκτο παραμύθι’ κρίνεται μάλλον ως σύμπτωση».

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατρομανωλάκης: Πολιτιστικό masterplan για τη Θεσσαλονίκη, από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης

    Οικονόμου: Η ανταπόκριση για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι εντυπωσιακή

    Μητσοτάκης με DT – ΟΤΕ: Επενδύσεις άνω των 3 δισ. σε βάθος 5ετίας



    ΣΧΟΛΙΑ