• Πολιτική

    Γιάννης Οικονόμου: Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα κάνει εξαγγελίες που αφορούν όλη την κοινωνία

    • NewsRoom
    Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν μπορεί να προσφέρει κάτι

    Γιάννης Οικονόμου – Κυβερνητικός εκπρόσωπος


    «Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική επάνοδό μας στην πληρότητα του βίου, οικονομικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και ευρύτερα πολιτισμικού», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    «Δεκαεννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και παρότι ο ιός επιμένει είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα.

    Είμαστε σε θέση να το πράξουμε γιατί με σχεδιασμό και σώφρονες επιλογές κρατήσαμε τη χώρα υγειονομικά, οικονομικά και κοινωνικά όρθια.

    Με πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ και στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Τώρα με πολιτικές και πυρήνα το ΕΣΥ, τον εμβολιασμό και το αρτιότερο κράτος μπορούμε να περιορίσουμε περαιτέρω την πανδημία και να καταφάσκουμε στη ζωή. Η πορεία στο επόμενο διάστημα δεν θα είναι ανέφελη. Η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις και οι αναταράξεις προκαλούν ανησυχία στους πολίτες.

    Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ανησυχίες, τα προβλήματα αλλά και στις προσδοκίες της ζώσας κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

    Και ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο πρωθυπουργός «θα απαντήσει έχοντας ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε, στο εισόδημα, στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στις θέσεις απασχόλησης που δημιουργήθηκαν, στις δουλειές που άνοιξαν. Όλα αυτά δεν είναι μια επίκληση αυταρέσκειας. Είναι η απόδειξη ότι με την πολιτική, το σχέδιο, τις μεταρρυθμίσεις μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες προόδου και προκοπής που αξίζουν στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

    Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. Στόχος είναι τα πλεονεκτήματα και το όφελος από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς να φθάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που στηρίζεται στα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Με ευαισθησία, με ανθρωπιά, με λογική και σύνεση προχωράμε σταθερά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μείνει πίσω».

    Ακολούθως ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο θέμα των ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού επισημαίνοντας: «Το σκάνδαλο με τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι ηθικά και πολιτικά καταδικαστέο. Το κράτος και η δικαιοσύνη θα αποδώσουν τις ευθύνες που αναλογούν σε όσους εμπλέκονται, με διάθεση σωφρονιστική, παραδειγματική και αποτρεπτική. Τα όσα συνέβησαν με τα ψευδή πιστοποιητικά είναι οι παθογένειες μιας Ελλάδας που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας. Πάρα τις αντικοινωνικές και – χωρίς αμφιβολία- ανήθικες συμπεριφορές κάποιων, η κυβέρνηση έκανε και θα εξακολουθεί να κάνει ό,τι απαιτείται για να νικήσουμε τον ιό και να βαδίσουμε γρηγορότερα στο δρόμο της προόδου. Δυστυχώς, η στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα αυτό είναι αστήρικτη και αδικαιολόγητη».

    Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

    «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στα Χανιά για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

    Το απόγευμα θα παραστεί στην τελετή εκκίνησης του Ράλλυ Ακρόπολις.

    Αύριο Παρασκευή στις 11 θα παραστεί στην ορκωμοσία της πολιτικής ηγεσίας του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη».



    ΣΧΟΛΙΑ