• Πολιτική

    Γερμανία: Η… «μίνι-Μέρκελ» Άνεγκρτ Κραμπ – Κάρενμπαουερ νέα ηγέτης του CDU

    • NewsRoom
    Άνγκελα Μέρκελ, Άνεγκρτ Κραμπ – Κάρενμπαουερ

    Η Μέρκελ και η διάδοχός της, Άνεγκρετ Κραμπ – Κάρενμπαουερ


    Η εκλεκτή της Άνγκελα Μέρκελ, Άνεγκρτ Κραμπ – Κάρενμπαουερ είναι η διάδοχος της Γερμανίδας καγκελαρίου στην ηγεσία του CDU (Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα), καθώς επικράτησε και στον δεύτερο γύρο των εσωτερικών εκλογών του Φρίντριχ Μερτς , εκλεκτού του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και αναδείχθηκε νέα πρόεδρος του κόμματος.

    H Κραμπ – Κάρενμπαουερ συγκέντρωσε 517 ψήφους και ποσοστό 51,75%  στον β’ γύρο, ενώ ο  Φρίντριχ Μερτς έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%. Ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

    Η Κραμπ – Κάρενμπαουερ είναι πρώην πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ και σημερινή γενική γραμματέας του CDU. Οι επικριτές της αναφέρουν πως δεν έχει το χάρισμα να ενθουσιάζει το ακροατήριο της, όπως  ο Μερτς, ωστόσο στη συνείδηση του κόσμου είναι ταυτισμένη με την καγκελάριο Μέρκελ. Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι δεν είναι ένα είδος κλώνου της καγκελαρίου, προβάλλοντας τη σκληρή της θέση στο προσφυγικό για να αποδείξει την διαφοροποίησή της. Τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εισόδου στη Γερμανία όσων έχουν διαπράξει αξιόποινη πράξη σε χώρα του Σένγκεν και ζητά να γίνει συνέδριο την προσεχή άνοιξη για την επεξεργασία των γεγονότων του 2015, δηλαδή της μαζικής εισόδου προσφύγων στην Γερμανία. Δεν βλέπει την αναγκαιότητα νέων αλλά παραδέχεται την αδυναμία εφαρμογής υπαρχόντων νόμων στο προσφυγικό.



    ΣΧΟΛΙΑ