• Πολιτική

    Γερμανία: Εκτεταμένα επεισόδια σε διαδηλώσει κατά των μεταναστών, μετά την δολοφονία ακροδεξιού από μετανάστες

    • NewsRoom


    Αναστάτωση επικρατεί για δεύτερη ημέρα στην Γερμανική πόλη Chemnitz, καθώς χιλιάδες μέλη ακροδεξιών οργανώσεων διαδήλωσαν κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ. Αφορμή για τις διαδηλώσεις προκάλεσε η δολοφονική επίθεση κατά μέλους ακροδεξιάς οργάνωσης, το πρωί της Κυριακής.

    Το ακροδεξιό γκρουπ Κaotic Chemnitz κάλεσε τα μέλη του να δείξουν ποιος έχει τον έλεγχο στην πόλη, ενώ κατά τη διαδήλωση φώναζαν «εμείς είμαστε οι άνθρωποι» και «αυτή είναι η πόλη μας».

    Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, κατά τις διαδηλώσεις σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ των ακροδεξιών διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, αστυνομικοί φέρεται να πυροβόλησαν ένα μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης που κρατούσε μαχαίρι.

    Παράλληλα,  η αστυνομία ερευνά τις επιθέσεις που δέχτηκαν μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Βουλγαρία, πιθανότατα από μέλη ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων, τα οποία είχαν οργανώσει «κυνήγι» μετά τη δολοφονία του ομοϊδεάτη τους.

    Αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός Σύρου και ενός Ιρακινού, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί ύποπτοι.



    ΣΧΟΛΙΑ