• Πολιτική

  Γεραπετρίτης: Στη Νέα Υόρκη για την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

  • NewsRoom
  Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

  Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης


  Στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νέα Υόρκη.

  Θα συμμετάσχει σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις και θα κάνει έναν τελικό γύρο επαφών πριν την ψηφοφορία, την προσεχή Πέμπτη, 6 Ιουνίου.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αύριο Τρίτη ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Konrad Adenauer Stiftung», στην οποία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.

  Την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες (Antonio Guterres). Ακολούθως, θα παραστεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση υψηλού επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.

  Την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

  Διαβάστε επίσης: 

  Γεραπετρίτης: Απαιτούμε από τη Βόρεια Μακεδονία να σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών

  Λάθος αντιπολιτευτικές τακτικές χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο έτσι κι αλλιώς

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μαθητευόμενους μάγους  ΣΧΟΛΙΑ