• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Ο Τσίπρας συντάσσεται με τους ακραίους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

    • NewsRoom
    Γεραπετρίτης: Προσβλητική για πολίτες και δημοσιογράφους η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλεί το αποτέλεσμα της εξεταστικής

    Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, στη σημερινή συζήτηση και λήψη απόφασης επί πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Θεσμικώς “εξαιρετικά βαριά” τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για παραίτηση του πρωθυπουργού και για αντίσταση των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ακολουθώντας στο βήμα της Βουλής τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

    «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός χωρίς να ζητηθούν εκλογές. Θα θυμίσω στον κ. Τσίπρα ότι ακόμα και εάν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, ο ίδιος θα λάβει διερευνητική εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση» είπε ο κ. Γεραπετρίτης σημειώνοντας ότι «σε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, παραίτηση χωρίς εκλογές αναδεικνύει πάντα τον ίδιο συσχετισμό κοινοβουλευτικών δυνάμεων».

    «Το πιο σοβαρό και βαρύ για το πολίτευμα: Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν, ως συνταγματικό τους καθήκον. Ουσιαστικά συνετάγη με τις πιο ακραίες μορφές, εκείνων που αυτοαποκαλούνται τιμητές και θεματοφύλακες του Συντάγματος» υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «συντάχθηκε με τον πιο ακραίο αντισυνταγματικό αντικοινοβουλευτικό και αντιδημοκρατικό λόγο».

    Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, το 95% της ομιλίας του κ. Τσίπρα είναι επανάληψη της περσινής, ωστόσο «ειπώθηκαν δύο νέα: Ότι έρχεται το 5ο κύμα την άνοιξη. Άρα να είστε όλοι προετοιμασμένοι παρακαλώ… το γνωρίζει… έχει εσωτερική πληροφόρηση» είπε με σκωπτικό τρόπο. «…Και το δεύτερο, ότι θα έχουμε αύξηση μισθού όταν επιστρέψει στην κυβέρνηση… Μας κράτησε κρυφό εάν θα γίνει με ένα άρθρο και ένα νόμο ή εάν θα έχει άλλη μορφή με περισσότερες παραγράφους, όπως έγινε με το μνημόνιο» προσέθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

    Σημειώνεται ότι ένταση σημειώθηκε κατά την άνοδο του κ. Γεραπετρίτη στο βήμα, όταν είπε στον κ. Τσίπρα: «Ώρα να πηγαίνετε κ. πρόεδρε».

    Διαβάστε επίσης

    Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας – Κάλεσε τους πολίτες να διεκδικήσουν συνταγματικά δικαιώματα

    Ένταση μεταξύ Γεραπετρίτη και Τσίπρα – Αποχώρησε από την αίθουσα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ