Πολιτική

Γεραπετρίτης: Καμία λέξη από τον Τσίπρα για την άνανδρη επίθεση κατά των Σωμάτων Ασφαλείας

  • NewsRoom

Γ. Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας


Έντονη κριτική στο  αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεραπετρίτης τον κατηγόρησε πως δεν προχώρησε σε καμία αυτοκριτική για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, αλλά και πως δεν ανέφερε καμία λέξη για την άνανδρη επίθεση κατά των Σωμάτων Ασφαλείας. «Δεν άκουσα μία λέξη συμπαράστασης για τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας που υπέστησαν βίαιη και άνανδρη βεβήλωση τις τελευταίες ημέρες, ενώ δεν άκουσα λέξη για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, η λογική των ανοιχτών συνόρων πλέον σταματά και θα υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση της ανάσχεσης. «Αντί των ανοιχτών δομών, με τα προβλήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, χωρίς κανένα έλεγχο δίπλα στον αστικό ιστό, εμείς προτείνουμε δομές απολύτως ελεγχόμενες, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, κοιτώνες για οικογένειες και παιδιά, με κέντρα υγείας και εστίασης, μακριά από τον αστικό ιστό. Όσο για το άσυλο και τις 73.000 αιτήσεις που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε νομοσχέδιο που επισπεύδει τις διαδικασίες. Με τον συνδυασμό της ανάσχεσης και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, φέρνουμε σε πέρας το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ διότι ως κυβέρνηση δέχθηκε με τρόπο τυπικό ότι όποιος αποχωρεί από νησί και πάει στην ενδοχώρα, δεν μπορεί να επαναπροωθηθεί στη χώρα υποδοχής. «Πείτε το στις τοπικές κοινωνίες και μην κρύβεστε. Τέτοια αποσυμφόρηση σημαίνει καμία επιστροφή με την παραδοχή σας» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ειδικότερα για τα φαινόμενα βίας κατά αστυνομικών στα νησιά, είπε ότι πρόκειται για σειρά πράξεων που στρέφονται ευθέως κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος. «Ήταν διαμαρτυρία, όπως την αποκάλεσε ο κ. Τσίπρας, η άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικών στο ξενοδοχείο; Ήταν διαμαρτυρία οι σφαίρες, οι ρουκέτες και οι μολότοφ; Ότι εμποδίστηκε ασθενοφόρο με τραυματίες να πάει στο κέντρο υγείας; Είναι πράξεις θεμιτής αντίστασης; Δεν άκουσα καταδίκη. Άκουσα όμως ότι είχαμε υπερβάλλουσα βία αστυνομίας επειδή έσπασαν τζάμια» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και διαβεβαίωσε: «Δηλώνω ότι τυχόν περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με υπερβολική χρήση βίας θα ελεγχθούν». Προειδοποίησε ωστόσο ότι «όσοι ευθύνονται για τα ζητήματα που είδαμε χθες, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη μέχρι τέλους».

Όσο για την κριτική περί λογοκρισίας στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για υποκρισία. «Ήταν δυνατόν στην προηγούμενη διακυβέρνηση (η ΕΡΤ) να δείξει εικόνες όπως έδειξε χθες και προχθές; Ξέρουν οι πολίτες τη χειραγώγηση επί ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι γνωρίζουν τη στάση της σημερινής κυβέρνησης σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Μάλιστα, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια περισπασμού, «μετά τα όσα συνέβησαν στην προανακριτική επιτροπή, όπου φάνηκε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ) λειτουργούσε ως μεσάζων ιδιωτικής μεσιτείας. Εκείνη τη στιγμή που παρόντων δύο υπουργών της κυβέρνησης, από ό,τι συνομολογείται, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας ήταν μπροστά όταν υπογράφονταν ένα συμφωνητικό μεταξύ ιδιωτών, που προέβλεπε το τι θα κάνει η Δικαιοσύνη στα επόμενα βήματα. Προεξοφλώντας αποφάσεις Δικαιοσύνης, κάτι που προκαλεί την ελληνική κοινωνία.».

Τέλος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για αμετροέπεια και ανακυβίστηση, ότι όσα κάνει αποτελούν αντικείμενο κριτικής και ότι ο λαός δεν ξεχνά. Και επειδή ο κ. Τσίπρας λέει για καφενεία των συνταξιούχων, «καλό θα είναι να προετοιμάζεται ενδεχομένως για την πολιτική του σύνταξη εάν συνεχίσει τον λαϊκίστικο λόγο του».


ΣΧΟΛΙΑ