• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ανεμβολίαστο

    Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης (ΑΠΕ)

    Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης (ΑΠΕ)


    Δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανεμβολίαστο, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών.

    Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη να κατανοήσουν οι πολίτες ότι αν δεν εμβολιαστούμε, δε θα απαλλαγούμε από τον κορoνοϊό και δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

    «Δεν το επιτρέπει η κατάσταση να έχουμε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανεμβολίαστο» ανέφερε στα parapolitika fm.

    Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να δοθούν κίνητρα, προκειμένου να εμβολιαστεί ο κόσμος.

    Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός, πάνω από το 95% των ανθρώπων που μπαίνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Σε περίπτωση που κάποια περιοχή έχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δεν αποκλείεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

    Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο καθολικών απαγορεύσεων.

    Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τόνισε ότι οι εξελίξεις πάνω σε αυτό το ζήτημα θα έρθουν αργότερα, καθώς τώρα η κυβέρνηση είναι στο στάδιο της μελέτης.

    «Θα έρθει ένα συνολικό πλέγμα διατάξεων μετά το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής, για να καλύψει τα ζητήματα της ενεργούς πολιτικής για την αύξηση των εμβολιασμών και κίνητρα για εμβολιασμένους και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Είμαστε στο στάδιο της μελέτης».

    Μιλώντας για την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε απαλλαγεί από την πανδημία».

    «Πρέπει να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης και εμβολιαζόμαστε, υπάρχουν μεταλλάξεις που μπορεί να αλλάζουν δυναμικά το φαινόμενο. Η απόφαση για τη μάσκα είναι συγκεκριμένη. Δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό, όπως σε έναν περίπατο», σημείωσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γεραπετρίτης για self test: Κατά πάσα βεβαιότητα θα διατίθενται μέσω σούπερ μάρκετ

    Γεραπετρίτης: Έρχεται σημαντική αναπτυξιακή ορμή στην ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ