ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεωργιάδης: «Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες
Ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, ενώ ξεκαθάρισε πως τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ωστόσο πως το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού και αυτά, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή.
Πάντως ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.
Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Διαβάστε επίσης:
Άδωνις Γεωργιάδης: Έτσι θα λειτουργήσει το λιανικό εμπόριο τις επόμενες ημέρες
Click in shop: 11 απαντήσεις για τη νέα μέθοδο
Προβληματισμός και ανησυχία στο λιανικό εμπόριο για το «πισωγύρισμα» στην Αττική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαθιός Πυρίμαχα: Ζημιές €514 χιλ. το 2025 – Πρόταση για μη διανομή μερίσματος, λόγω ζημιών
- Απ. Βακάκης: Κανείς δεν αμφισβητεί τη στρατηγική Jumbo εκτός από κάποιους αναλυτές
- Η Pirelli εξαγοράζει το 30% της σουηδικής Univrses
- Κέκροψ: Στα 2 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το 2025 – Στα 903 χιλ. ευρώ οι καθαρές ζημιές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.