Πολιτική

Γεωργιάδης: Θα ξανασυζητηθεί το θέμα των κοσμηματοπωλείων, μελετάται αύξηση του χρονικού ορίου στα καταστήματα νυφικών

  • NewsRoom
Εστίαση: Υποχρεωτικός έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε εσωτερικούς χώρους

Άδωνις Γεωργιάδης


Ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, ενώ ξεκαθάρισε πως  τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ωστόσο πως το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού και αυτά, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή.

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Έτσι θα λειτουργήσει το λιανικό εμπόριο τις επόμενες ημέρες

Click in shop: 11 απαντήσεις για τη νέα μέθοδο

Προβληματισμός και ανησυχία στο λιανικό εμπόριο για το «πισωγύρισμα» στην ΑττικήΣΧΟΛΙΑ