• Πολιτική

  Γεωργαντάς: Εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής όπως το ψωμί

  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς

  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς


  Aπάντηση για το εάν θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως το ψωμί εν μέσω του κύματος ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

  «Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα ζητήματα και κάνει παρεμβάσεις, το θέμα του ΦΠΑ είναι ότι, δημιουργεί μεγάλο κενό στα δημοσιονομικά, χωρίς να είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Είναι όμως ένα μέτρο που εξετάζεται», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

  Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι, με τη μείωση του ΦΠΑ, «λίγες φορές φάνηκε η διαφορά» κι έφερε ως παράδειγμα τη μείωση 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές».

  Εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «με την πολύ σοβαρή παρέμβαση στο ρεύμα, θα δούμε ότι θα έχουμε αλλαγή στην τιμή των προϊόντων».

  Για τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, είπε ότι, «υπάρχουν προϊόντα που εισάγουμε, αλλά πρώτη φορά από το 1984 έχουμε θετικό ισοζύγιο. Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι πολύ περισσότερα».

  Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι, «δεν θα έχουμε ελλείψεις», σημειώνοντας ότι, «φάνηκε ότι έχουν καλλιεργηθεί αυτό που μένει τώρα είναι η καλή σοδειά.

  Ενισχύσαμε με εθνικούς πόρους τον πρωτογενή τομέα και θα ενισχύσουμε πάλι με ευρωπαϊκούς όρους. Θα γίνει προσαρμογή και στη νέα πραγματικότητα».

  Εξήγησε ότι, «η παρέμβαση στο ρεύμα θα βοηθήσει», σημειώνοντας πως, «κάνουμε παρεμβάσεις για την αύξηση της παραγωγής, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την παραγωγή προϊόντων που εισάγουμε».

  Διαβάστε επίσης:

  Γιώργος Καραγιάννης: Τα 9 έργα που θα μεταμορφώσουν την Αττική το 2030

  Ενισχύει το σενάριο για πρόωρες εκλογές η επιτάχυνση του νομοθετικού έργου

     ΣΧΟΛΙΑ