• Top Stories

    Γεννηματά προς Τσίπρα: Δεσμεύσου ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

    Γεννηματά

    Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    Διμέτωπη επίθεση, κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου για την μη περικοπή των συντάξεων. «Δεσμευτείτε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις» είπε.

    Εξαπολύοντας τη διμέτωπη επίθεσή της η Φώφη Γεννηματά είπε πως και για τους δύο «η επιλογή είναι πόλωση και διχασμός». «Είμαστε απέναντι και στους δύο. Τι να συζητήσουμε κ. Μητσοτάκη σήμερα, τα τετελεσμένα; Σας συμφέρει να κάνουν άλλοι τις συντηρητικές επιλογές αντί για σας. Από την άλλη μεριά, ο κ. Τσίπρας έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ. Κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει ο κ. Μητσοτάκης».

    Και συμπλήρωσε: «Άκουσα να λέει ο κ. Τσίπρας ότι η Ακροδεξιά είναι το καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. Ο πρωθυπουργός κάτι περισσότερο ξέρει με τη συνεργασία του με την Ακροδεξιά».

    Αναφερόμενη στη συμφωνία του Eurogroup είπε ότι η απόφαση αποτελεί υποχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. «Η χώρα μας καλείται να δημιουργήσει ανάπτυξη με μία βαριά μπάλα στο πόδι. Πώς θα πετύχεις υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με την εξοντωτική φορολογία σε επιχειρήσεις και πολίτες;» αναρωτήθηκε.

    Για το μαξιλάρι των 24 δισ. ευρώ είπε ότι καλύπτει τις ανάγκες μόνο για 22 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. «Αν μέσα στους επόμενους 22 μήνες οι συνθήκες για έξοδο στις αγορές δεν είναι ευνοϊκές, το ελληνικό Δημόσιο θα έχει στραγγίξει. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα δεν δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας στις αγορές» είπε η κ. Γεννηματά.

    Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «ζει και βασιλεύει, μονιμοποιείται και διευρύνεται» και δήλωσε με νόημα «ήταν άδικο και έγινε πράξη».

    Απαντήστε στη δημοσκόπηση του mononews (τα στοιχεία σας δεν καταγράφονται)

     

    [playbuzz-item item=”d29c2df3-a23d-4d15-9ff1-998f0760644d” info=”false” wp-pb-id=”684222″]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταπέλτης ο Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είσαι ψεύτης, απατεώνας και παιδί της διαπλοκής

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: Παραλάβαμε μια κατάσταση δραματική, βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια



    ΣΧΟΛΙΑ