• Πολιτική

    Γεννηματά: Η κυβέρνηση «ασκεί επικίνδυνη μυστική διπλωματία»

    • NewsRoom
    Μαρέβα Μητσοτάκη για Φώφη Γεννηματά: Ήταν σύμβολο θάρρους και πίστης-Θα την θυμόμαστε για πάντα

    Φώφη Γεννηματά


    Για μυστική διπλωματία χωρίς να ενημερώνει την αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μετά την αποκάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν κοντά σε συμφωνία, αλλά η Τουρκία στην συνέχεια την τίναξε στον αέρα.

    Συγκεκριμένα στο άρθρο του πρωθυπουργού σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε ‘έγγραφη συμφωνία’. Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις».

    Σχολιάζοντας το παραπάνω σημείο του άρθρου η κ. Γεννηματά σημειώνει: «Από άρθρα του πρωθυπουργού στον διεθνή Τύπο, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει “έγγραφη συμφωνία” με την Τουρκία, κατά την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου. Ο κ. Μητσοτάκης το απέκρυψε και από τα κόμματα και από τον ελληνικό λαό. Ζητούμε το κείμενο της συμφωνίας να δοθεί αμέσως στα πολιτικά κόμματα.

    » Επιβεβαιώνεται ότι ασκεί επικίνδυνη μυστική διπλωματία. Χειρίζεται τα θέματα μόνος του, χωρίς κανείς να του έχει δώσει λευκή επιταγή. Έχει αποκλειστικά την ευθύνη για τους χειρισμούς και τα αποτελέσματα. Επιτέλους που το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Ως εδώ και μη παρέκει».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ