• Πολιτική

    Γεννηματά για Novartis: Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια μηχανή λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων

    • NewsRoom
    Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Φωτογραφία: Eurokinissi)

    Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    «Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Όλα στο φως. Η παράταξή μας είναι εκείνη που -κατά κοινή ομολογία- προώθησε μόνη της τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και κατάφερε να ελέγξει τη δαπάνη μειώνοντάς την στο μισό. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε αυτές τις πολιτικές», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην ιστοσελίδα enikos.gr, προαναγγέλλοντας τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

    Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «ενώ όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα είναι ανοικτά, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια μηχανή λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων, εκμεταλλευόμενη ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο σε σχέση με τις πολιτικές πολυεθνικών εταιρειών για το φάρμακο».

    Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής προσθέτει ότι η κυβέρνηση «παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και καταπατά κάθε έννοια κράτους δικαίου» και εξηγεί ότι στόχος της «δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά η δημιουργία σκιών στους αντιπάλους της. Αντί την πλήρη διαλεύκανση των πραγματικών πτυχών του σκανδάλου Novartis, επιχειρεί να διαμορφώσει ένα δικονομικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέψει την επί της ουσίας έρευνα αλλά θα μετατρέψει την πολιτική ζωή σε ρωμαϊκή αρένα. Εξαιρώντας σκανδαλωδώς την διερεύνηση των ευθυνών της δικής τους κυβέρνησης».

    Η Φώφη Γεννηματά επικρίνει τη ΝΔ που με τη στάση της δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην υπέρβαση των προβλημάτων. «Η Νέα Δημοκρατία στρέφεται όλο και πιο δεξιά επαναφέροντας όλες τις παραδοσιακές συντηρητικές και οπισθοδρομικές συνταγές στο προσκήνιο, παίζοντας και αυτή το επικίνδυνο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού. Στα εθνικά θέματα δημαγωγεί υπαναχωρώντας ακόμα και από πάγιες θέσεις της, υιοθετεί τα λαϊκίστικα εθνικιστικά συνθήματα και ενίσχυει τις ακραίες φωνές των συλλαλητηρίων. Στα θέμα Novartis επιχειρεί να θολώσει τα νερά για τις τεράστιες ευθύνες της παράταξής της, με τον εκτροχιασμό της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-09», επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

    «Η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να υπερνικήσει την κρίση, να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες και την ανεργία και να κρατήσει τα παιδιά στο τόπο της», υπογραμμίζει και για το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει: «Η επιλογή είναι μια και μοναδική. Αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ενίσχυση της προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των στιγμών και δημιουργούν ένα σύγχρονο προοδευτικό ρεύμα, ένα δυναμικό Κίνημα Αλλαγής που θα ανοίξει νέους δρόμους για την Ελλάδα και την κοινωνία. Θα διασφαλίσει Προοδευτική Διακυβέρνηση με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή, αξιοπρεπή εργασία, κράτος δικαίου».

    Για την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη διαπραγμάτευση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει: «Την ώρα που κάθε χαλαρότητα, κάθε αδράνεια ενέχει κινδύνους να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη σε ζωτικής σημασίας εθνικά συμφέροντα, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις δέουσες πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ.

    Στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αντί να επιδιώξουν εξ αρχής την εθνική συνεννόηση και τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής, προσπάθησε να διχάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να διαιρέσει οριζόντια το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία, με την προσδοκία να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε “σαλαμοποίηση” της λύσης που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον από αυτά που υποτίθεται πως θα λύσει. Μοναδική εθνική επιδίωξη δεν μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο από μια συνολική και αποτελεσματική λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα πλήρως, με Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν, καθώς και σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χατζηδάκης: Πιθανή η αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για την Προανακριτική της Novartis

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυση και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ