• Πολιτική

    Γενέθλια σήμερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Γενέθλια έχει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κλείνει τα 52.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου 1968.

    Είναι ο μοναχογιός και το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Γιαννούκου.

    Από την πλευρά του πατέρα του, κατάγεται από παλαιά οικογένεια πολιτικών και είναι απόγονος της αδερφής του Ελευθέριου Βενιζέλου. Μεταξύ άλλων, είναι δισέγγονος του πολιτικού Κωστή Μητσοτάκη, εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη και αδελφός της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

    Όταν ήταν έξι μηνών ο πατέρας του διέφυγε στο εξωτερικό και η οικογένειά του τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό από την χούντα. Έναν χρόνο αργότερα δόθηκε διαβατήριο στη μητέρα του και αμέσως αναχώρησαν για το Παρίσι όπου βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1986 και σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ, από όπου αποφοίτησε με διάκριση, ενώ βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο για τη διπλωματική εργασία που εκπόνησε με θέμα τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ. Έκανε μεταπτυχιακό επάνω στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στο Στάνφορντ και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ (ΜΒΑ).

    Το 1997 παντρεύτηκε την πολωνικής καταγωγής Μαρέβα Γκραμπόφσκι, επιχειρηματία και πρώην τραπεζικό στέλεχος. Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: την Σοφία, τον Κωνσταντίνο και την Δάφνη.

    Πέραν των Ελληνικών μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αν και δεν διανύει την πιο ήρεμη περίοδο λόγω της έντασης, που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα με τη γειτονική Τουρκία για το προσφυγικό, σίγουρα θα βρει λίγο χρόνο για να γιορτάσει τα γενέθλιά του με τους συνεργάτες, τους φίλους και την οικογένειά του.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο 10ος πρόεδρος της ΝΔ, και έγινε πρωθυπουργός στις εκλογές της 7 Ιουλίου 2019, όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με αυτοδυναμία τις εθνικές εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ