Πολιτική

Γαμπρός Ερντογάν: Και δεύτερο ερευνητικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο

  • NewsRoom

Μπεράτ Αλμπαϊράκ


Την αποστολή και δεύτερου ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο μετά τον «Πορθητή» ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας στο CNN Turk, «η Μεσόγειος δεν είναι η λίμνη του πατέρα κανενός, έχουμε κι εμείς χωρικά ύδατα και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους».

«Έχει ήδη αναπτυχθεί ο ‘Πορθητής’ και σύντομα ξεκινά και το ‘Γιαβούζ’» πρόσθεσε ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη γεωγραφική μας περιοχή, όπου και να κοιτάξουμε το τελευταίο διάστημα, γίνονται συνεχώς νέες ανακαλύψεις. Η Τουρκία ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία. Δημιουργώντας μία ομάδα με δικά μας πλοία, με δικούς μας μηχανικούς, ειδικούς και ανθρώπους ξεκινήσαμε μόνοι μας μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα δικές μας εξορύξεις» συμπλήρωσε ο κ. Αλμπαϊράκ.

Την αποστολή και δεύτερου γεωτρύπανου της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει δεύτερο γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τις συμφωνίες της Κύπρου με άλλες χώρες.


ΣΧΟΛΙΑ