• Πολιτική

    Γαλλικά ΜΜΕ: Ο Μακρόν θα προτείνει την κατάργηση των τελωνειακών σχέσεων με την Τουρκία

    • NewsRoom


    Τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας είναι λίγο – πολύ γνωστά. Οι ηγέτες των δύο χωρών δεν έχουν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις κάτι που φαίνεται και στις δηλώσεις-κατηγορίες που εξαπολύουν ο ένας έναντι του άλλου με κάθε ευκαρία.

    Αυτό φάνηκε και πρόσφατα όταν η γαλλική κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα «Γκρίζοι Λύκοι», ενώ λίγες ημέρες πριν από αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε του συμπολίτες του να μποικοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

    Και ενώ οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών είναι τεταμένες, μια ακόμα είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός αυτό. Όπως αποκαλύπτουν γαλλικά ΜΜΕ, η Γαλλία αναμένεται να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Σύμβούλιο, την κατάργηση της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία.

    Συγκεκριμένα την είδηση έκανε γνωστή ο ραδιοφωνικό σταθμός Europe 1, ο οποίος και νέφερε ότι η κίνηση θα αποτελεί απάντηση στην αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Οι δύο ηγέτες έχουν διαφωνήσει ουκ ολίγες φορές για διάφορα θέματα κυρίως γεωπολιτικής φύσεως αλλά και για την ανάμιξη της Τουρκίας στην Λιβύη και την Συρία.

    Ο Γάλλος πρόεδρος μάλιστα, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας στη διαμάχη της χώρας με την Τουρκία για την συνεχόμενη προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που έχει κάνει τον Τούρκο πρόεδρο να αντδράσει έντονα.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Πώς αντέδρασε η Άγκυρα στην εκλογή Μπάιντεν

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ