• Πολιτική

    Γ. Ορφανός: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κατάπτυστη

    • NewsRoom

    Ο Γιώργος Ορφανός


    Τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Νοτοπούλου, τις οποίες διατύπωσε σε debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, στις 20 Μαΐου ότι η περιοχή μας θύμιζε πυριτιδαποθήκη κι έτσι ήταν απαραίτητη η συμφωνία των Πρεσπών, κατέρριψε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

    «Τα τελευταία 25 χρόνια εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις δρούσαν και δρουν στη γειτονική περιοχή των Σκοπίων. Άρα οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές και δε μου θυμίζει καμία πυριτιδαποθήκη η όλη η ιστορία. Όμως, ερχόμαστε σήμερα με μία κατάπτυστη συμφωνία, και παραδίνουμε όνομα, γλώσσα, εθνότητα, τα μακεδονικά προϊόντα, οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εκφράζει τη δική μας άποψη, το παραδώσαμε. Και δεν πήραμε τίποτα.», αναφέρει ο Γ. Ορφανός.

    «Η ευθύνη είναι καθαρή. Τα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνησή του, είναι η κ. Νοτοπούλου συνυπεύθυνη στην όλη διαδικασία και σαφώς εκφράζεται υπέρ της συμφωνίας. Η δική μου σκέψη είναι ότι η κ. Νοτοπούλου παρέδωσε ένα κομμάτι της ελληνικής επικράτειας στην έννοια των διμερών σχέσεων στους γείτονες και αυτό είναι βασική της ευθύνη», τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Ο Γιώργος Ορφανός έχει επανειλημμένα ανακοινώσει ότι ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην ίδρυση ψηφιακού μουσείου για τη ζωή, το έργο και τη δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Το μουσείο θα βρίσκεται στο σπίτι του μεγάλου Μακεδόνα ηγέτη, στη Θεσσαλονίκη και θα αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε οποιεσδήποτε ανιστόρητες διεκδικήσεις από την πλευρά της γειτονικής χώρας. Θα διδάσκει στους ξένους επισκέπτες της πόλης μας την πραγματική ιστορία της Μακεδονίας.



    ΣΧΟΛΙΑ