• Πολιτική

    Φτηνός εντυπωσιασμός και πολιτικά παιχνίδια λίγο πριν την κατάρρευση


    Παροχολογία, πόλωση και επίθεση στον ΣΕΒ ήταν το μενού της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού στους βιομηχάνους της Βορείου Ελλάδας, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπό καθεστώς πανικού, βλέπουν τις μέρες της εξουσίας τους να είναι μετρημένες.

    Επιδιώκοντας να στήσουν το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια εστιάζουν στον φτηνό εντυπωσιασμό, κάνοντας πολιτικό παιχνίδι με το θέμα της μείωσης των συντάξεων, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως ο νόμος ψηφίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση.

    Στη χθεσινή ομιλία του στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΕΒ ότι συνηγορεί υπέρ της μείωσης των συντάξεων, ταυτίζοντας τον μάλιστα με τη ΝΔ, ενώ αγνόησε εσκεμμένα ότι λίγες ώρες νωρίτερα η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία με στόχο να μην μειωθούν οι συντάξεις.

    Ενδεικτική της πορείας εξόδου της κυβέρνησης είναι η προσπάθεια να αποδοθούν σε άλλους οι ευθύνες για τις μειώσεις των συντάξεων. Με τις κινήσεις πανικού αδιαφορούν για τις επιπτώσεις, κάτι που είναι ορατό σε όλες τις πράξεις τους.

    Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει μια δική της πραγματικότητα και να εντάξει σε αυτήν όλο το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για το γνωστό δόγμα: Αφού η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

    Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εδώ και Τσίπρας και Καμμένος θα εισπράξουν τα επίχειρα των πολιτικών τους.



    ΣΧΟΛΙΑ