• Πολιτική

    Φραστικό επεισόδιο και προσαγωγές σε εκλογικό κέντρο στον Πειραιά

    ανταρσυα


    Προσήχθη το πρωί της Κυριακής ο Θανάσης Διαβολάκης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές του Πειραιά», έπειτα από φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε στο 3ο Λύκειο Πειραιά, μεταξύ μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ομάδας φερόμενων μελών της Χρυσής Αυγής. Λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ο κ. Διαβολάκης αφέθηκε ελεύθερος.

    Η αστυνομία, η οποία κλήθηκε στο σημείο, προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων και από τις δύο πλευρές. Έπειτα από αμοιβαίες εξηγήσεις, όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

    «Η επίθεση δεν ήταν τυχαία, καθώς το πρωί οι Χρυσαυγίτες που βρέθηκαν στο σχολείο, είχαν στοχεύσει τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αρχικά έφυγαν, όμως αργότερα επέστρεψαν με συγκροτημένο Τάγμα Εφόδου 15 ατόμων για να επιτεθούν» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    «Αντί να συλληφθούν οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής, που την Παρασκευή επιτέθηκαν και στη Ρένα Δούρου, προσήχθη ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Διαβολάκης! Είμαι δίπλα του», δήλωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, καλώντας τους Γιάννη Μώραλη και Νίκο Βλαχάκο να καταδικάσουν το γεγονός και τη δράση της ΧΑ.

    «Η αστυνομία του Πειραιά συνεργάστηκε ευθέως με τους χρυσαυγίτες, μετά από οργανωμένη επίθεση τάγματος εφόδου (…) κατά συνεργείου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκονταν κοντά στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά στην Παπαστράτου και Μαυρομιχάλη» ανέφερε ταυτόχρονα η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

    Τέλος, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για τον Πειραιά τόνισε τα παρακάτω: «Οι επιθέσεις των φασιστών δεν μας τρομοκρατούν. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και η αντικαπιταλιστική αριστερά είμαστε αταλάντευτα ταγμένοι στον αντιφασιστικό αγώνα σε κάθε γειτονιά, στον αγώνα να ξεριζωθεί το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο».



    ΣΧΟΛΙΑ