ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το χάος στο θέμα του μεταναστευτικού μπορεί να συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα, τα σύνορα να είναι πλέον κλειστά, χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε όλη τη χώρα ενώ καθημερινά να προστίθενται νέοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει στην Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια όπως κάνει με τις χώρες της Αφρικής, ωστόσο αυτό φαίνεται να μην εμποδίζει ορισμένα κυβερνητικά στελέχη από το να αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα αυτή την πραγματικότητα. Χαρακτηριστική η εικόνα της αναπληρωτής υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου.
Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους λέει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει τις διαδικασίες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ γιατί μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση «όταν χρησιμοποιεί ανθρωπιστική βοήθεια τη χρησιμοποιεί για χώρες του τρίτου κόσμου».
Εν συνεχεία αναφέρει χαριτολογώντας για τη στάση των Ευρωπαίων όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα τη φράση «είμαστε εταίροι, ακόμα…».
Ακολουθεί, τέλος, το οριστικό «χτύπημα». Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «εμείς εδώ δεν είμαστε τρίτος κόσμος. Αυτή τη στιγμή το πλαίσιο είναι για τον τρίτο κόσμο» η κυρία Φωτίου ελαφρά τη καρδία εκστομίζει το αμίμητο: «Ελπίζουμε ότι δεν είμαστε…».
Δείτε το χαρακτηριστικό video:
https://www.youtube.com/watch?v=iTeHpdAdxNI
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο ΚΜ και οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί, σε ποιο χωριό ήταν ο Τσίπρας και η Μαρέβα, το πρώτο ματς στον Βοτανικό και ο Μπαμπινιώτης για τα μπλόκα
- Τα 13 σχήματα των «μεγάλων» της αγοράς που αύξησαν τον μετοχικό τους πλούτο κατά 8+1 δισ. ευρώ μέσα στο 2025
- Diamonds are forever: Τα μονόπετρα που έλαμψαν το 2025 και οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2026
- Ελ Κααμπί: Πανζουρλισμός στα social media για τα απίθανα γκολ, τι ισχύει με νέο συμβόλαιο και Ολυμπιακό