Πολιτική

Δείπνο Ντόρας Μπακογιάννη: «Γιώργο, εδώ τρώμε, δεν έχει πράσινα τσάγια»

  • NewsRoom

Φωτεινή Πιπιλή


Για το διακομματικό δείπνο που παρέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην οικεία της στη Γλυφάδα μίλησε, η βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη συνάντησή της με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και την συζήτηση που είχαν κατά τη διάρκεια του δείπνου.

«Μόλις είδα τον Γιώργο, θυμηθήκαμε τα παλιά και του λέω κάποια στιγμή: ‘Γιώργο, να σου ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα γιατί εσύ δεν έρχεσαι συχνά στο σπίτι της Ντόρας’, με κοίταγε ο Γιώργος, ‘εδώ τρώμε, εδώ δεν έχει πράσινα τσάγια’», είπε η ίδια στον «αέρα» του Alpha 98,9 και συνέχισε:

«Γέλασε ο Γιώργος Παπανδρέου και μου λέει: ‘Όχι, όχι, Φωτεινή είμαι προετοιμασμένος’. Του λέω ‘πρόσεχε γιατί έτσι και σε δούμε ότι δεν τρως, θα έχουμε ντράβαλα’».

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στην οικοδέσποινα, Ντόρα Μπακογιάννη:

«Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι και πολύ αρχόντισσα διότι κάθε φορά κάνει αντίστοιχο τραπέζι, είτε ανοίγει την οικία της, είτε στο Στρασβούργο. Κάθε φορά που είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας. Δεν το έχει κάνει άλλος. Δεν μας είχε ντολμαδάκια. Ξέχασα να της το πω. Είχα προετοιμαστεί γιατί εγώ δεν είμαι του πολύ φαγητού, είμαι του καλού φαγητού και επειδή στην Ντόρα τρώμε εξαιρετικά.

Ντολμαδάκια δεν είχε αλλά είχε κάτι μελιτζάνες. Είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Και ασχολείται η ίδια. Οι καλές νοικοκυρές να ξέρετε ότι είναι αυτές που μαγειρεύουν και δίνουν το στίγμα. Ήταν πολύ ευχάριστη βραδιά».

Σύμφωνα με την Espresso, την περασμένη Τρίτη η κυρία Μπακογιάννη προσκάλεσε τους βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας είναι επικεφαλής, στο σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα.

Κάπως έτσι βρέθηκαν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης) καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή.

Το μενού περιελάμβανε γιουβέτσι και μελιτζάνες, μαγειρεμένα από την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη.

Το δείπνο έγινε με αφορμή τη συγκρότηση σε σώμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στις αρχές Οκτωβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ