• Top Stories

    Φωτιές ανάβει ο Βαρουφάκης: “Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι θα τους απειλούμε όπως κι έκανα”

    Γιάνης Βαρουφάκης

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης


    Στο αγαπημένο του χόμπι, τις συνεντεύξεις, επιδόθηκε για άλλη μια φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης. Άστραψε και βρόντηξε στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα “Athens Live”. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρώην υπουργός οικονομικών παραδέχθηκε ότι η συμφωνία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν να απειλούν την Ευρώπη με μια έξοδο από το ευρώ, τονίζοντας μάλιστα ότι “Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα” για κανέναν!

    Ο πρώην αγαπημένος υπουργός του Τσίπρα αποκάλυψε επίσης ότι σε συνάντησή του με τον τωρινό υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, όπου και γνωστοποίησε την απειλή του περί κουρέματος των ομολόγων, ο Mario Draghi του είπε “Σε εκλιπαρώ, μην μου ξαναπείς τίποτα γι’αυτά τα ομόλογα του S&P, γιατί μου κάνεις το βίο αβίωτο ” και ο ίδιος του απάντησε “Εγώ δεν θα το ξανασκεφτώ αλλά εσύ δεν θα μου κλείσεις τις τράπεζες”.

    Ο Βαρουφάκης ανέφερε ότι εμπόδιο στην προσπάθεια πίεσης της ΕΚΤ του στάθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος μάλιστα πήγε ο ίδιος στον κ. Draghi στη Φρανκφούρτη και του είπε “Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλλω εγώ βέτο…”. Στην ουσία υποστήριξε ότι ο πρώην συνεργάτης του τον πρόδωσε.

    Δε δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Shäuble, ως “ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών”, ενώ για τους Christine Lagarde, Delia Velculescu και Poul Thomsen δήλωσε ότι “Είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι εκεί πέρα”.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang
    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Shäuble

    Αντίθετα, για τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, δήλωσε ότι λειτουργεί με ορίζοντα τριών μηνών και δεν κάνει μακροπρόθεσμη στρατηγική.

    Επίσης, προβλέπει ζοφερό το μέλλον της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι βιώσιμη. Θα έχουμε πολύ κακές αρνητικές εξελίξεις. Τα 6 δισ. νέων περικοπών σε συνδυασμό σε συνδυασμό με την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ούτε δεκάρα δεν θα δώσουν σε start ups, αυτό το πράγμα θα οδηγήσει σίγουρα σε ένα νέο κύμα θυμού. Το θέμα είναι ποιος θα το οργανώσει αυτό το πράγμα…”.

    Ακόμα, ο Βαρουφάκης υποστήριξε ότι “Ένα τρισ. θα κόστιζε το Grexit στην Ευρώπη” και ότι “Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε (σσ: ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ), όπως κι έκανα, γι’αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους» αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός, ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία που είχε κάνει με τον πρωθυπουργό ήταν να διαπραγματεύεται με τους δανειστές στο Eurogroup χρησιμοποιώντας την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη. “Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί, με το που το λες, βγαίνεις… Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός”.

    Όσο για το τι θα γινόταν σε περίπτωση που το Grexit όντως συνέβαινε, δήλωσε ότι “Δε θα ήταν ωραίο θέαμα. Εγώ όμως δε το φοβόμουνα” και ότι η δική του στρατηγική ήταν “να είμαστε ενωμένοι, μέχρι να απειλήσουν να κλείσουν τις τράπεζες, να τους κουρεύαμε τα ομόλογα, θα κατέρρεε όλη η ΕΚΤ, η στρατηγική της με το QE (το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και ο Draghi το ήξερε αυτό”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/daiselbloom-stin-ellada-iparchei-polis-ploutos-alla-ine-krimmenos-vriskete-sto-londino/44875

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/trapezites-se-drasi-meta-ton-m-salla-ke-o-f-karavias-eurobank-enantion-ipourgon-tis-kivernisis/44848

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/video-otan-germanos-dimosiografos-evgale-exo-apo-ta-roucha-tou-ton-niko-pappa-video/44766

     



    ΣΧΟΛΙΑ