Πολιτική

«Φωτιά» ο Σταύρος Κοντονής: Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα, για να το κάνουν κάποιοι «μαγαζί»

  • NewsRoom


Με νέες δηλώσεις επιτέθηκε κατά των πρώην συντρόφων του ο Σταύρος Κοντονής αφήνοντας αιχμές σε βάρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολούθησε σε σειρά από κρίσιμα πολιτικά ζητήματα.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Εvening Report» του Action 24 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε προσβλητικές για την Αριστερά συνομιλίες σαν αυτή που είχε ο Νίκος Παππάς με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και τόνισε: «Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα, για να το κάνουν κάποιοι ‘μαγαζί’».

Ο κ. Κοντονής δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τις ενέργειες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο της Novartis λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Τζανακόπουλος δεν είχε καμία δουλειά να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση».

Έκανε γνωστό ότι ο ίδιος είχε συγκρουστεί με την Βασιλική Θάνου, γιατί ήθελε παράταση της θητείας της στον Άρειο Πάγο, ενώ σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τόνισε ότι είχε διαφορές μαζί του ως προς την άσκηση πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, o Σταύρος Κοντονής είπε ότι ο ίδιος «δεν ψήφισε τον Ποινικό Κώδικα αφού δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία».

«Οι πάντες γνώριζαν από μένα ότι ο Ποινικός Κώδικας περιείχε προβληματικές διατάξεις που θα βρίσκαμε μπροστά μας. Είχα μιλήσει δημόσια από τον Απρίλιο του 2019» συμπλήρωσε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν μίλησε για συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή για τον Ποινικό Κώδικα, ίσως τα λάθη έγιναν από επιπολαιότητα».

Πάντως, ο κ. Κοντονής αποκάλυψε ακόμα ένα ζήτημα που προκύπτει από τις αλλαγές του ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η δωροδοκία από κακούργημα έγινε πλημμέλημα. «Εμείς λέγαμε ότι θα κάνουμε κεντρική πολιτική την κάθαρση και κάναμε τη δωροδοκία πλημμέλημα με τον ποινικό κώδικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Novartis

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και την συνεργασία του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο κ. Κοντονής είπε ότι «είχε σοβαρές διαφωνίες με τον Παπαγγελόπουλο για άσκηση πολιτικής» χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί περαιτέρω: «Δεν θα το κάνω, βρίσκεται σε δύσκολη θέση» είπε.

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε και για σύγκρουση με την Βασιλική Θάνου κατά τη διάρκεια που η ίδια επιθυμούσε παράταση της θητείας της στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. «Ήταν αντισυνταγματικό, δε μπορούσα να το προχωρήσω. Και το είχα πει και στην ίδια. Και είχα πει αν η κυβέρνηση προχωρήσει με την παράταση, βρείτε άλλον στη θέση μου» σημείωσε.

«Είχα παραλάβει την δικογραφία, ειλικρινά το εξεπλάγην είναι μικρή κουβέντα όταν είδα μπροστά μου 10 ονόματα και μάλιστα δύο πρωθυπουργών και του ενός υπηρεσιακού πρωθυπουργού, που ξέρουμε πολύ καλά ότι άντε να υπογράφει για την γραφική ύλη επί των ημερών του. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν μπροστά σε 10 ονόματα» είπε ο κ. Κοντονής.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Δεν είχε καμία δουλειά ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο. Δεν δικαιολογείται και δεν αιτιολογείται. Το είχα πει και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Τζανακόπουλο».

«Είχα συνεργασία με την κ. Ράικου, που μου είχε δώσει μία τάξη μεγέθους του σκανδάλου με χιλιάδες γιατρούς και πίστευα και πιστεύω ότι η Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο» πρόσθεσε.

Για την πρόσφατη βράβευση των προστατευόμενων μαρτύρων, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως «το είδε ως τίτλο, δεν την έχει παρακολουθήσει».

Η Αριστερά δεν είναι μαγαζί

«Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για το κάνουν κάποιοι… μαγαζί» απάντησε κληθείς να σχολιάσει τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον Μιωνή, ξεκαθαρίζοντας πως εκείνη την περίοδο ο ίδιος ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

«Άθλιο το πρωτοσέλιδο της Αυγής»

«Άθλιο και βλακώδες» χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της Αυγής, λέγοντας ότι «το χειρότερο που έκανε αυτό το πρωτοσέλιδο ήταν να πει ότι υπάρχουν και άλλοι».

Ο Σταύρος Κοντονής επιφύλαξε μία έκπληξη για το τέλος, αφού όπως είπε το ταξίδι της πολιτικής για τον ίδιο τελείωσε.ΣΧΟΛΙΑ