ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πάγια θέση της ΕΕ ότι δεν θα δεχθεί ποτέ λύση δύο κρατών για την Κύπρο, επανέλαβε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με αφορμή την έναρξη της Σλοβενικής Προεδρίας της ΕΕ.
Ερωτηθείσα για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, η Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι έχει μιλήσει προσφάτως τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο και του μετέφερε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα για την επίσκεψη αυτή.
«Του μετέφερα ότι είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα, ότι θα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της επίσκεψης και ότι είναι απόλυτα σαφές ότι η ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί οτιδήποτε παραπέμπει στην πρόταση για λύση δύο κρατών», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και υπογράμμισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά τη θέση και τη στάση της ΕΕ σε αυτό το ζήτημα.
Διαβάστε επίσης:
Στα χέρια του πρωθυπουργού το Εθνικό Σχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις
Εθνική Πινακοθήκη – Νιάρχος: Τα αστέρια Michelin «συναντούν» την υψηλή τέχνη
Lamda Development: Με τα σχέδια του Marina Tower ξεκινούν οι διαδικτυακές παρουσιάσεις των έργων του Ελληνικού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Όρμπαν κατά Βρυξελλών: Η απειλή για την Ουγγαρία δεν είναι η Ρωσία αλλά η ΕΕ
- Νίκος Δένδιας: Ελληνικότητα δεν είναι μόνο κυριαρχία, είναι και ποιότητα ζωής – Μήνυμα στήριξης στη Δυτ. Μακεδονία
- Κάλλας στο Μόναχο: Οι χώρες της ΕΕ δεν είναι έτοιμες να δώσουν ακριβή ημερομηνία ένταξης στην Ουκρανία
- Θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν πτώσεις δέντρων σε περιοχές της Αττικής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.