• Top Stories

    Φώφη-Σταύρος: Ένας γάμος που δεν έγινε, γιατί ο… γαμπρός φλερτάρει και με άλλη (τη ΝΔ του Κυριάκου)


    Το φλερτ μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού έδειχνε πολλά υποσχόμενο. Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης χαριεντίζονταν μπροστά στις κάμερες, είχαν συστήσει από κοινού μία επιτροπή θέσεων με στελέχη και των δύο κομμάτων, και φαινόταν ότι ο «γάμος» αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Μόνο που ο «γαμπρός» φαίνεται ότι το παίζει σε… διπλό ταμπλό.

    Στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναμενόταν να κάνει την εμφάνισή του και ο επικεφαλής του Ποταμιού, στο πλαίσιο και της συνεργασίας των δύο κομμάτων. Όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν ήταν εκεί – αντιθέτως, ήταν στο συνέδριο της Δράσης, όπου μάλιστα ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» να κάθεται δίπλα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη…

    Ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, το χαμηλό ποσοστό του Ποταμιού γέννησε ερωτηματικά για το αυτόνομο μέλλον του κόμματος, το οποίο δέχεται πιέσεις τόσο εξ αριστερών (από τη Φώφη Γεννηματά) όσο και εκ δεξιών (από τον Κυριάκο Μητσοτάκη). Αμφιταλαντευόμενο ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πόλους, το Ποτάμι έμοιαζε να «γέρνει» προς τα Αριστερά, όμως είναι γεγονός ότι η πολιτική ατζέντα του Σταύρου Θεοδωράκη, που περιστρέφεται γύρω από τον άξονα των δύσκολων αλλά απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, ταιριάζει περισσότερο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (που άλλωστε έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης), γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση.

    Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως το «φλερτ» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι μπαίνει στο «ψυγείο», αν δεν έχει ήδη οδηγηθεί σε οδυνηρό… χωρισμό μετά την έντονη δημόσια σύγκρουση μεταξύ των δύο κομμάτων για το αν προσκλήθηκε ή όχι ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    Από τη Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού προσεκλήθη, ωστόσο απάντησε ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ αντίθετα από το Ποτάμι απαντούν πως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κλήθηκε στην συνδιάσκεψη, και μάλιστα σχολιάζουν σκωπτικά πως «η πρόσκληση πιθανόν να παρέπεσε κάπου στη Χαριλάου Τρικούπη. Ή είναι στα μη απεσταλμένα των email τους».

    Μία πιθανή εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη δίνει ο «Βηματοδότης», που αναφέρει τα εξής:

    «Περίμενε ο Στ. Θεοδωράκης εδώ και καιρό πρόσκληση από τη Φώφη Γεννηματά για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πλην όμως η πρόσκληση δεν ερχόταν. Την περασμένη Τετάρτη, όπως ο ίδιος αφηγείται, χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η Φώφη: «Σταύρο, άμα θες πέρνα από το συνέδριο» του είπε, κάνοντας τον επικεφαλής του Ποταμιού έξαλλο από θυμό: «Μα καλά, με παίρνεις τηλέφωνο την Τετάρτη και μου πετάς ένα “άμα θες πέρνα”; Είναι τρόπος αυτός;» της είπε, αλλά η κυρία Γεννηματά το προσπέρασε: «Αμα θες να μιλήσεις, πες μου» του είπε. Ο κ. Θεοδωράκης μόλις και συγκρατούσε τα νεύρα του και όπως ήταν φυσικό ξέσπασε: «Μας περνάς για βοηθητικό σου προσωπικό; Οχι, δεν έρχομαι» είπε και έκλεισε το τηλέφωνο. Η Φώφη πάντως λέει ότι δεν προσκάλεσε κανένα πολιτικό κόμμα και ότι του τηλεφώνησε να παραστεί και να μιλήσει μάλιστα μαζί με τους Κ. Σημίτη και Ευ. Βενιζέλο τιμής ένεκεν, λόγω της συνεργασίας τους».

    Άραγε η παρεξήγηση αυτή θα «σπρώξει» τον Σταύρο Θεοδωράκη στην… αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας; Δεν αποκλείεται – άλλωστε, ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει γίνει αποδέκτης τέτοιων εισηγήσεων από συνεργάτες του, στη λογική ότι όχι μόνο το Ποτάμι έχει περισσότερα κοινά με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φώφης Γεννηματά, αλλά και με δεδομένα τα αυξημένα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, είναι πιθανό σχετικά σύντομα τα στελέχη του Ποταμιού να βρεθούν σε θέση ισχύος σε περίπτωση που γίνουν εκλογές τους επόμενους μήνες…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Τρόμος στο Μαξίμου από τα γκάλοπ. Σκέπτονται την ψήφο από τα 17

    stock hulk the-economy-has-a-huge-toxic-problem



    ΣΧΟΛΙΑ