• Πολιτική

    Φώφη Γεννηματά: Συντετριμμένη η οικογένειά της – Τι ζήτησε η αδελφή της, Μαίρη

    • NewsRoom


    Δεν περιγράφονται με λόγια οι δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, τα τρία παιδιά της, ο σύζυγός της, η αδελφή της και οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά την ίδια και την περιπέτεια της υγείας της.

    Συντετριμμένοι όλοι αποχαιρετούν σήμερα την μητέρα, την σύζυγο, την αδελφή.

    Τα τρία παιδιά της που με τόσο κόπο και αγωνία είχε αποκτήσει, όπως η ίδια είχε εκμυστηρευτεί σε συνέντευξή της: Η 24χρονη Αιμιλία, ο 17χρονος Γιώργος και η 15χρονη Κατερίνα.

    Μαζί με τον σύζυγό της, Ανδρέα Τσούνο, και την αδελφή της, Μαίρη, όλοι στάθηκαν στο πλευρό της μέχρι το τελευταίο λεπτό.

    Τώρα συντετριμμένοι προσπαθούν να αποδεχθούν τον χαμό της.

    Η Μαίρη Γεννηματά στεκόταν από το πρωί δίπλα στο φέρετρο στην Μητρόπολη και ζήτησε να την αποχαιρετίσει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Έμεινε μόνη με το φέρετρο της αδελφής της για μισή ώρα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, για να «μιλήσει μαζί της», να την αποχαιρετίσει μόνη.

    Η ανησυχία της για τα παιδιά

    Η Φώφη Γεννηματά, πέρα από δραστήρια πολιτικός, ήταν και μια στοργική μητέρα. Τα παιδιά της ήταν πάντα η πρώτη και μεγάλη έγνοια της. Συνεργάτες της εξιστορούν πως σπάνια διανυκτέρευε εκτός του σπιτιού της στη διάρκεια ταξιδιών και υποχρεώσεων, καθώς ήθελε να είναι παρούσα το πρωί, όταν θα ξυπνούσαν τα παιδιά της.

    Για την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα μιλούσε πάντα με τρυφερότητα, αλλά και αγωνία.

    Διηγούταν με πόση θέληση τα απέκτησε, παρά τις προβλέψεις γιατρών σε μικρή ηλικία ότι δεν θα μπορούσε να κάνει παιδιά, αλλά και πόσο φοβόταν να τα αφήσει μόνα σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε…

    Όπως και έγινε..

    «Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό» είχε δηλώσει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της πριν από λίγα χρόνια.

    Είχε περιγράψει, μάλιστα, ως τη δυσκολότερη στιγμή στη ζωή της αυτή που έπρεπε να πει στην 9,5 ετών -τότε- Αιμιλία για το χειρουργείο της.

    «Τα μικρά μου παιδιά δεν είχαν καταλάβει, αργότερα μιλήσαμε γι’ αυτό. Μια από τις δυσκολότερες στιγμές ήταν όταν μετά το χειρουργείο χρειάστηκε να μιλήσω στην Αιμιλία, η οποία ήταν τότε 9,5 ετών. Στα παιδιά πρέπει να λες την αλήθεια και την είπα», είχε πει σε συνέντευξή της.

    Η 24χρονη Αιμιλία έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στη Γλασκώβη.

    Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, επέστρεψε στην Αθήνα και ασχολείται στην επιχείρηση του πατέρα της, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της συμβουλευτικής σε έργα ανακύκλωσης, φωτοβολταϊκής ενέργειας και αξιοποίησης αποβλήτων.

    Η Φώφη Γεννηματά είχε μοιραστεί πριν από ενάμιση χρόνο μια φωτογραφία με τα τρία παιδιά της.

    Ήταν Μάιος του 2020, μέσα στην καραντίνα, όταν ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας, θυμούμενη τη δική της μητέρα, πόσταρε τη φωτογραφία τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Φώφη Γεννηματά: Σύσσωμη η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αποχαιρέτησε την πρόεδρό του – Πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη (pics)

    Φώφη Γεννηματά: Το τελευταίο αντίο σε μια μεγάλη αγωνίστρια – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της



    ΣΧΟΛΙΑ