• Πολιτική

    Φυλάκιση 18 ετών στον παππού που κακοποιούσε σεξουαλικά την εγγονή του

    • NewsRoom


    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας επέβαλε κάθειρξη 18 ετών στον 70χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη εγγονή του. Η υπόθεση κακοποίησης είχε αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2016, όταν το ανήλικο παιδί εξομολογήθηκε από μόνο του τα όσα συνέβαιναν. Άμεσα έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Βόλου και ο 70χρονος κλήθηκε σε απολογία τον περασμένο Μάρτιο και προφυλακίστηκε.

    Σύμφωνα με τον taxydromo, το δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 70χρονο, ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου, ούτε αυτό της ειλικρινούς μετάνοιας στις φυλακές. Ομόφωνα ανακοίνωσε την απόφασή του μην αναγνωρίζοντας στον καταδικασθέντα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος για διάπραξη και άλλων εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων.

    Το παιδί φέρεται να είχε αρχίσει να φοβάται τον παππού του, κάτι που εκδήλωνε με διάφορες συμπεριφορές κάθε φορά που η οικογένεια σχεδίαζε να επισκεφτεί τον 70χρονο, μέχρι που αποκάλυψε όσα συνέβαιναν. Από την πλευρά του ο 70χρονος υποστηρίζει πως είναι αθώος και κατηγορεί τον γιο και την οικογένειά του πως είναι ψευδή τα όσα ισχυρίζονται και πως έχουν στήσει σκευωρία σε βάρος του λόγω οικογενειακών διαφορών.

    Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού κατέθεσε στο δικαστήριο πως όταν αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του, ο 70χρονος «ήρθε τότε και ομολόγησε, και πρότεινε να μας δώσει κάποιο χρηματικό ποσό». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξέταση της ανήλικης κρίθηκε από το δικαστήριο ακριβής σε όλα της τα σημεία. Όλα όσα είπε, τόσο στην Αστυνομία όσο και στους ψυχολόγους, ήταν σαφή και διατυπώνονταν με διαύγεια πνεύματος. Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο καταδικασθείς να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται, και να καταδικαστεί σε δεκατρία έτη φυλάκισης για αποπλάνηση ανήλικης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και σε δέκα έτη φυλάκισης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο 70χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

    Πηγή: taxydromos.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μεγαλοτραπεζίτης προειδοποιεί: Έρχονται μειώσεις μισθών στις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσα θα χάσουν οι τράπεζες από την εφαρμογή της MiFID II



    ΣΧΟΛΙΑ