• Πολιτική

    Φ.Γεννηματά: Η κυβέρνηση, χαμένη στους μεσάζοντες, προσπαθεί να καλύψει την υπόθεση

    • NewsRoom
    Γεννηματά

    Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    «Ήρθε σήμερα η κυβέρνηση, χαμένη στους μεσάζοντες,  να καλύψει μια χαμένη υπόθεση. Όμως σας ενώνει η συνενοχή για την θηλιά που περάσατε στον λαιμό του ελληνικού λαού».Η Φώφη Γεννηματά παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τη σημερινή κυβέρνηση με αυτές τις δηλώσεις.

    Επεσήμανε μάλιστα τις θεσμικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ σε θέματα διαφθοράς λέγοντας ότι «εμείς θεσπίσαμε τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, εμείς καταργήσαμε τους μεσάζοντες, , εμείς καταργήσαμε τα αντισταθμιστικά. Και περιμέναμε από την κυβέρνηση αυτή με το προσωπείο της Αριστεράς να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία».

    Ένταση επικράτησε όταν ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αρνήθηκε να παραλάβει τα έγγραφα που είχε επιχειρήσει να καταθέσει λίγες μέρες πριν ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    «Τι φοβάστε; Αφού ο ίδιος ο υπουργός σας τα έδωσε στην δημοσιότητα” είπε, επισημαίνοντας ότι τα έγγραφα αυτά θέλει να τα καταθέσει εκπροσωπώντας και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού κάνοντας “πρεμιέρα” στη σύμπλευση των δύο κομμάτων μετά τις πρόσφατες εκλογές για την Κεντροαριστερά. «Η Βουλή θα ενημερωθεί θέλετε δεν θέλετε» πρόσθεσε.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, νωρίτερα χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο. Η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε με αυτούς τους χαρακτηρισμούς αντιδρώντας στις αιχμές που άφησε εις βάρος της ο Πάνος Καμμένος περί συναλλαγών με συγκεκριμένη εταιρεία όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας.

    Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι καμία συνεργασία δεν υπήρξε και μιλώντας με ειρωνικό τόνο υπογράμμισε: «Κύριε Τσίπρα, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Καμία αγοραπωλησία δεν έγινε επί ημερών μου και ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά». «Ελπίζω να χαίρεστε για το επίπεδο και το δηλητήριο που σπέρνετε στην πολιτική ζωή, κ. Τσίπρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ.Παπακωνσταντίνου: Κανένας Σφακιανάκης δεν ήταν σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων το 2011

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Απόλυτα νόμιμη, χωρίς μεσάζοντες, η συμφωνία, αλλά αν θέλετε ας την πάρουμε πίσω!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δώρο Χριστουγέννων 2017: Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα λάβετε



    ΣΧΟΛΙΑ