• Πολιτική

    Φάμελλος: Κατέθεσε ερώτηση για τις πυρκαγιές του Ιουλίου

    • NewsRoom
    Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

    Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ


    Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με θέμα τον σχεδιασμό και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην ανθεκτικότητα και την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική κρίση, όπως προκύπτει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων εβδομάδων.

    «Η κατάθεση της ερώτησης κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συζήτηση του θέματος στη Βουλή, ενώ υπάρχει σαφής απόδειξη ελλειμμάτων και ανεπαρκούς αντιμετώπισης των πυρκαγιών από την κυβέρνηση και γενικά από την πολιτεία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι πέρα από την κατάθεση της ερώτησης θα επανέλθει ώστε η συζήτηση στη Βουλή να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

    Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την κάλυψη αδυναμιών, αλλά επιβάλλει ριζικές και σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως μακροχρόνιο σχεδιασμό και ισχυροποίηση της πολιτείας προκειμένου να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα της χώρας μας», τόνιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Διαβάστε επίσης:

    «Σπαρτιάτες»: Συνάντηση Στίγκα με Δημητροκάλη -Κατσιβαρδά για το θέμα των 9 βουλευτών

    Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα KYC για αιτήσεις στο Ταμείο Ρευστότητας

    Μητσοτάκης: Συνάντηση με Αλ Σίσι στην Αίγυπτο – «Αυτοτελείς οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις»



    ΣΧΟΛΙΑ